- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Creşterea preţurilor alimentelor, unul dintre efectele schimbărilor climatice
Schimbările climatice, creşterea populaţiei şi a cererii pentru biocombustibili vor menţine trendul ascendent al preţurilor la alimente, cele mai sărace state din lume fiind tot mai vulnerabile, a declarat directorul general al programului ONU pentru hrană, Josette Sheeran, citat de Reuters.
Creşterea preţurilor alimentelor, unul dintre efectele schimbărilor climatice
Cele mai sărace regiuni din lume, precum vestul Africii, fac deja eforturi pentru a-şi procura alimentele de bază, precum orezul şi grâul, după ce preţurile la produsele agricole au crescut puternic în ultimele luni, atât pe pieţele dezvoltate, cât şi pe cele emergente.
În plus, preţurile record ale petrolului au majorat costurile cu transportul, în timp ce explozia sectorului de biocombustibili, subvenţionat de unele state occidentale pentru că produc mai puţină poluare decât combustibilii fosili, a contribuit la scăderea ofertei de produse şi la creşterea preţurilor alimentelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Potrivit directorului general al programului ONU pentru hrană, China, care era unul dintre cei mai mari exportatori de porumb, nu a furnizat deloc produse agricole pe pieţele externe anul trecut, întrucât şi-a făcut rezerve pentru producţia de biocumbustibili.
Banca americană de investiţii Goldman Sachs a arătat, în luna octombrie, că factorii structurali care determină nivelul ridicat al preţurilor în Brazilia, Rusia, India şi China vor susţine şi costurile ridicate ale cerealelor, produselor din carne şi lactatelor.
De asemenea, băncile centrale din China, Brazilia şi India şi-au exprimat temerile cu privire la impactul menţinerii unui nivel ridicat al preţurilor la alimente, Programul ONU pentru hrană identificând tot mai greu surse de finanţare pentru ajutorul de urgenţă pe care îl acordă celor mai sărace ţări din lume.
Sheeren a mai spus că fondurile alocate programului ONU pentru hrană au crescut cu 50% în ultimii cinci ani şi se vor majora cu încă 35% în urmărorii doi ani, în timp ce preţurile au urcat în ultimele şase luni cu peste 40% pe unele pieţe.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO