- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (17.12.2014, 14:37)
- Cristina Cuncea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Creşterea tranzacţiilor cu locuinţe de lux a încurajat dezvoltatorii să înceapă proiecte noi
Numărul tranzacţiilor cu locuinţe de lux din Bucureşti a crescut cu 12%, încurajând dezvoltatorii să înceapă proiecte de mari dimensiuni pe acest segment, apreciază reprezentanţii firmei Nordis, care are în portofoliu 2.500 de proprietăţi în zonele centrale şi ultracentrale.
Urmărește
392 afișări
Creşterea tranzacţiilor cu locuinţe de lux a încurajat dezvoltatorii să înceapă proiecte noi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Potrivit Nordis, oferta nouă pe segmentul locuinţelor de lux în 2014-2015 se ridică la peste 500 apartamente în construcţie în zonele de lux Şoseaua Nordului - Herăstrău, Primăverii, Floreasca, Kiseleff şi Aviatorilor.
"Faţă de anul 2013, se poate discuta de o creştere a numărului tranzacţiilor de circa 12% în anul 2014, dar şi o creştere a bugetelor alocate pentru achiziţii rezidenţiale. În ceea ce priveşte ponderea tranzacţiilor în anul ce se încheie, 40% dintre cumpărători s-au orientat către apartamentele cu 3 camere, acestea fiind versatile, se potrivesc şi unui cuplu tânăr dar şi unei familii şi au un randament investiţional bun. Fiind vorba de zone premium din Bucureşti şi apartamentele cu suprafeţe mari, de 4 camere sau mai mari au avut o pondere mai mare în achiziţii, de circa 35%, acestea fiind preferate de familii mai numeroase, dar nu numai", a declarat, într-un comunicat, Emanuel Poştoacă, general manager al Nordis.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Pe de altă parte, apartamentele cu 2 camere sunt cumpărate în special de investitori, acestea având preţuri mai mici, datorită suprafeţelor mai scăzute, dar şi pentru că au potenţial bun de închiriere, zonele de top fiind preferate de expaţi.
Doar 5% din locuinţele cumpărate în 2014 în zonele de lux ale Capitalei au fost garsoniere.
În ceea ce priveşte activitatea de dezvoltare, în acest an, în zona Herăstrău -Şoseaua Nordului investitorii au început construcţia a două proiecte de lux de anvergură, care au fost în stand by după anul 2008. Ansamblurile au un regim de înălţime de peste 10 etaje şi vor livra împreună în jur de 300 de apartamente, de 2, 3, 4 camere şi penthouse-uri.
"Este primul an după perioada de scădere din 2008, când dezvoltatorii imobiliari încep proiecte de valori mari, cu apartamente de lux (suprafeţe mari, finisaje superioare, amplasament bun), la un nivel mai înalt de calitate decât cele construite în ultimii 3-4 ani, când au fost livrate puţine imobile noi, de dimensiuni mici, cu apartamente medium plus, adaptate cererii mai scăzute şi a presiunii preţului de achiziţie. Tendinţa de creştere din 2014 se va menţine şi în anul 2015, anul viitor fiind programate să înceapă încă două proiecte imobiliare care vor fi finalizate în 2017, care vor oferi spre vânzare peste 350 de apartamente de lux, cu amplasamente premium, pentru care preţul mediu de vânzare începe de la 1.500 euro +TVA pe metru pătrat construit", a adăugat Poştoacă.
De asemenea şi în zona Kiseleff- Aviatorilor au fost începute mai multe proiecte premium, multe din ele gândite înainte de începerea crizei şi sistate în ultimii ani. Acestea vor aduce pe piaţă în jur de 150 de apartamente de la 2 la 4 camere şi penthouse-uri.
"Estimăm că în anul 2015- 2016 vor fi scoase la vânzare toate aceste apartamente şi vor fi începute şi alte proiecte noi. În zona Kiseleff-Aviatorilor cele mai multe cereri sunt pentru apartamente mari, de 3 şi 4 camere sau tip penthouse şi semnificativ mai mică pentru 2 camere. Cele mai multe apartamente de două camere de lux din Bucureşti s-au vândut în zona Floreasca", apreciază reprezentantul Nordis.
Şi în zona Floreasca există mai multe proiecte în derulare ce trebuie să ajungă la finalizare în 2015, investiţiile de acest tip având o tendinţă crescătoare încă de acum doi ani, datorită preţurilor mai mici ale terenurilor.
În Floreasca, cererile sunt axate în mod egal pentru apartamente de 2, 3 şi 4 camere, iar suprafeţele apartamentelor sunt mai mici faţă de proiectele din Kiseleff-Aviatorilor. Cererea pentru apartamente în această zona este în creştere.
O altă zonă consacrată pentru rezidenţe de lux este Dorobanţi - Primăverii, unde au fost începute mai multe proiecte, la fel ca în celelalte zone, majoritatea din ele gândite înainte de începerea crizei şi sistate în această perioadă. Multe din clădirile rezidenţiale aflate în proiect sunt de mică înălţime, exclusiviste, cu puţine apartamente mari şi finisaje foarte bune.
Cererea în această arie se îndreaptă spre apartamentele mari, de 3 şi 4 camere sau tip penthouse şi foarte puţine către 2 camere.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Coldwell: Peste 7.000 locuinţe finalizate în acest an în Capitală, mai multe faţă de perioada de boom
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe