- Home
- Economic
- LONDRA, (23.01.2015, 14:51)
- Luiza Chiroiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CRH a oferit aproape 6 miliarde de euro pentru preluarea activelor Holcim şi Lafarge
Producătorul irlandez de ciment CRH a înaintat o ofertă de aproape 6 miliarde de euro către Holcim şi Lafarge pentru activele scoase la vânzare de cele două companii, inclusiv pentru cele din România, pentru a încheia fuziunea convenită în luna aprilie 2014, potrivit unor surse.
Urmărește
354 afișări
CRH a oferit aproape 6 miliarde de euro pentru preluarea activelor Holcim şi Lafarge (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Oferta CRH a fost cea mai bună dintre toate cele înaintate de către competitori până în acest moment, însă Holcim şi Lafarge nu au început negocierile exclusive cu niciuna dintre companiile care şi-au manifestat interesul pentru activele scoase la vânzare.
Asocierea formată din firmele de investiţii Blackstone şi Cinven şi fondul de pensii canadian CPP a înaintat o ofertă apropiată celei a CRH, în valoare de 5,5 miliarde de euro.
CRH a confirmat într-un comunicat că negociază cu Holcim şi Lafarge pentru cumpărarea activelor, dar a precizat că nu este sigur că discuţiile vor conduce la efectuarea unor tranzacţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
Holcim (Elveţia) şi Lafarge (Franţa) au primit peste 60 de oferte de la companii din industrie şi de la firme de investiţii fie pentru unele active scoase la vânzare, fie pentru întregul pachet.
Holcim şi Lafarge au convenit la începutul lunii aprilie a anului trecut o fuziune prin schimb de acţiuni, care va crea cel mai mare producător de ciment din lume, cu vânzări anuale de 44 de miliarde de dolari.
În luna decembrie a anului trecut, Comisia Europeană a aprobat fuziunea, care ar urma să se încheie în prima jumătate a acestui an, însă obţinerea acordului instituţiei europene depinde de renunţarea la unele dintre activele deţinute de cei doi mai producători de ciment la nivel mondial.
Decizia Holcim şi Lafarge a fost ca în România, Germania şi Ungaria să vândă în totalitate activele uneia dintre companii.
În cazul României vor fi vândute operaţiunile producătorului francez de ciment Lafarge, care deţine două fabrici de ciment, la Medgidia şi Hoghiz, şi o staţie de măcinare la Târgu Jiu.
De cealaltă parte, Holcim România deţine două fabrici de ciment, în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe