- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cristian Hostiuc: Cum plătiţi cursurile de educaţie ale bancherilor
Noul regulament de creditare pentru persoanele fizice pe care BNR îl va introduce pe piaţă şi prin care se înăspresc condiţiile pentru a lua împrumuturi este mai mult un instrument de educare a bancherilor, ca să nu repete greşelile trecutului.
Cristian Hostiuc: Cum plătiţi cursurile de educaţie ale bancherilor (Imagine: Andrei Pugovschi/Mediafax Foto)
Aşa spune şeful supravegherii sistemului bancar din Banca Naţională, Nicolae Cinteză, cel care de 12 ani ştie toate măruntaiele tuturor băncilor.
Când toată lumea vrea să facă educaţie poporului cum şi cât să se împrumute pentru ca un credit să nu devină o povară, cineva vrea să-i educe pe bancheri cum să dea credite pentru că întâi de toate acei bani au fost daţi de cineva din bănci. Viaţa şi ceea ce a scos la iveală după apariţia crizei a arătat că cei care vorbeau şi predicau despre responsabilitatea pe care o au atunci când luau bani în depozite de la "pensionari", uitau de acest lucru şi atunci când dădeau credite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
Preţul? În ultimii trei ani băncile locale a trebuit să ceară de la proprii acţionari peste 1,3 mld. euro numai pentru capital, ca să nu mai vorbim de miliardele de euro care a trebuit să fie aduse ca linii de finanţare pentru a susţine activitatea din România.
În anii de boom al creditării, 2004-2008, acţionarii băncilor de aici, grupuri financiare internaţionale, au împins şefii de la Bucureşti să dea cât mai multe credite pentru a câştiga cote de piaţă, având în vedere intrarea României în Uniunea Europeană cu toate avantajele care ar fi decurs.
Mai este şi varianta că preşedinţii de la Bucureşti ai băncilor au prezentat la sediile centrale planuri de dezvoltare exponenţială, având în vedere gradul scăzut de bancarizare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO