Criţ: Angajaţii STB nu au motive să intre în grevă. Un şofer câştigă lunar, în medie, 5.400 de lei

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) nu ar avea motive să intre în grevă, spune la ZF Live directorul general al STB, Adrian Criţ. Un şofer din STB câştigă, în medie, 5.400 de lei pe lună, adică 1.100 de euro.

Urmărește
931 afișări
Imaginea articolului Criţ: Angajaţii STB nu au motive să intre în grevă. Un şofer câştigă lunar, în medie, 5.400 de lei

Criţ: Angajaţii STB nu au motive să intre în grevă. Un şofer câştigă lunar, în medie, 5.400 de lei

„Eu cred că angajaţii noştri şi-au dat seama şi conştientizează faptul că beneficiază de nişte condiţii bune. Au nişte salarii extraordinare comparativ cu alte categorii”, a răspuns Adrian Criţ, întrebat despre posibilitatea ca angajaţii STB să recurgă la grevă. Afirmaţiile au fost făcute la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business.

Compania are circa 10.000 de angajaţi în acest moment, dintre care peste jumătate sunt şoferi sau vatmani.

„Societatea de Transport Bucureşti în momentul de faţă are 9.930 de angajaţi. Mai mult de jumătate sunt conducători de tramvaie, troleibuze, autobuze, vehicule de intervenţie. Circa 2.000 de angajaţi se ocupă de mentenanţa parcului de vehicule. Circa 800 de angajaţi se ocupă de întreţinerea căilor de rulare. Mai avem aproximativ 600 de angajaţi care lucrează la uzina de reparaţii. Salariul mediu net pe luna aprilie a fost de 5.400 lei pentru conducătorii de vehicule”, a mai spus Adrian Criţ la ZF Live.

Circa 1.400 de vehicule ale STB sunt pe străzile din Bucureşti într-o zi lucrătoare, a explicat directorul general.

„Dacă vorbim de parcul zilnic, practic avem circa 1.400 de vehicule de transport călători în traseu. Dacă aş evidenţia chiar ziua de astăzi (2 iunie – n. red), avem 269 de tramvaie, 140 de troleibuze şi 994 de troleibuze în traseu. Noi dimensionăm parcul în funcţie de solicitarea călătorilor.”

El a mai spus că anual se înregistrează circa 700 mil. călătorii la STB, adică peste 58 de mil. de călători lunar.

„Luând în considerare numărul de abonamente vândute, numărul de bilete, pot spune în momentul de faţă avem undeva în jur de 700 de milioane de călătorii pe an. Dacă repartizăm această cifră la numărul de luni rezultă o cifră care se situează mult mai bine ca şi număr de călătorii faţă de ceea ce era în urmă.”

Utilizarea transportului în comun de suprafaţă a fost în creştere în 2022 inclusiv faţă de 2019, an de referinţă pentru companii care au fost afectate puternic de scăderea mobilităţii din pandemie.

„Facem o comparaţie tot timpul cu nivelul anului 2019, care a fost anul de dinainte de pandemie. Da, şi faţă de anul respectiv avem o creştere de circa 5%”, încheie Criţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici