Criza datoriilor din Europa nu s-a terminat. Care sunt motivele

În timp ce Washington-ul este centrul unor discuţii aprinse privind majorarea plafonului datoriei SUA, în Europa lucrurile nu sunt deloc uşoare. Chiar dacă zona euro a fost stabilizată pentru moment, după ce Grecia a primit finanţare pentru al doilea pachet de bailout, cei de la Time scriu că liderii politici încearcă prin toate metodele să evite răspândirea crizei în ţări vulnerabile, precum Spania sau Italia.

Urmărește
702 afișări
Imaginea articolului Criza datoriilor din Europa nu s-a terminat. Care sunt motivele

Euro (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Oricine crede că Europa a trecut cu bine peste criza datoriilor publice se înşeală. Chiar ministrul german de Finanţe, Wolfgang SchaA¼ble, spune că "ar fi o greşeală să credem că o criză a datoriilor în zona euro poate fi rezolvată printr-un summit se înşeală".

Cei de la Time au întocmit o listă cu şase motive pentru care criza din zona euro nu este încă la final. În primul rând, criza datoriilor din Grecia este departe de a fi rezolvată. Pachetul de bailout conţine prea mulţi de "dacă", iar autorităţile elene sunt prea optimiste, în opinia analiştilor. Şi asta pentru că vor să strângă nu mai puţin de 40 de miliarde de dolari din privatizarea unor companii de stat într-un timp record.

Citeşte mai multe despre motivele pentru care criza datoriilor din zona euro nu s-a încheiat pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici