- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Criză de Crăciun în Marea Britanie, unde 54% dintre adulţi beau săptămânal
Magazinele din Regatul Unit ar putea rămâne fără vin şi alte băuturi înainte de Crăciun, în condiţiile în care nu există suficienţi şoferi pentru a face livrările, scrie CNN.
Criză de Crăciun în Marea Britanie, unde 54% dintre adulţi beau săptămânal
Avertismentul a fost făcut într-o scrisoare trimisă săptămâna trecută de Asociaţia britanică a comerţului cu vin şi băuturi spirtoase (WTSA) secretarului britanic al transporturilor, Grant Shapps. Scrisoarea a fost semnată de 48 de membri ai asociaţiei industriale, inclusiv de producătorii de şampanie şi coniac Moet Hennessy, deţinut de LVMH (LVMHF), şi Laurent-Perrier. Recent, o altă asociaţie, cea a comercianţilor de vin şi băuturi spirtoase din Marea Britanie (WSTA), avertiza asupra faptului că băutura ar putea fi raţionalizată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
"Aceasta este o problemă urgentă pentru afacerile noastre şi este imperativ ca guvernul să ia măsuri imediate pentru a ajuta la atenuarea impactului crizei lipsei de şoferi înainte de perioada Crăciunului", se arată în scrisoare.
Industria doreşte ajutor pentru o mai bună direcţionare a mărfurilor din porturi, precum şi actualizări mai regulate din partea guvernului cu privire la rapiditatea cu care procesează testele şi permisele de conducere pentru vehiculele grele de marfă.
De asemenea, scrisoarea a îndemnat guvernul să prelungească cu un an un program de vize temporare care permite şoferilor din străinătate să acopere deficitul pe termen lung. Programul de trei luni urmează să expire la 28 februarie anul viitor.
"Vedem deja întârzieri majore în ceea ce priveşte termenele de livrare a vinurilor şi băuturilor spirtoase, ceea ce duce la creşterea costurilor şi limitează gama de produse disponibile pentru consumatorii britanici", a declarat Miles Beale, directorul executiv al WSTA, într-o declaraţie.
În 2019, 54% dintre adulţii din Anglia au declarat că au consumat alcool cel puţin o dată pe săptămână, potrivit unui studiu realizat de parlamentul britanic.
Asociaţia industriei băuturilor a declarat că pentru unii dintre membrii săi este nevoie de până la cinci ori mai mult timp pentru a importa vin şi băuturi spirtoase decât în urmă cu un an. De asemenea, asociaţia a mai spus că majorarea costurilor a fost transferată importatorilor prin faptul că transportatorii de mărfuri au fost nevoiţi să plătească mai mult pentru şoferii care erau mai puţini.
Guvernul britanic a precizat într-o declaraţie că nu se aşteaptă la perturbări în aprovizionarea cu alcool în acest Crăciun.
"Guvernul a acţionat rapid pentru a face faţă provocărilor din lanţurile noastre de aprovizionare, care au fost provocate de presiunile globale, inclusiv pandemia şi lipsa internaţională de şoferi de camion", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.
Lipsa şoferilor de camioane a provocat o criză a carburanţilor la începutul acestui an, cu multe benzinării închise şi cozi lungi la cele care au fost suficient de norocoase pentru a se aproviziona. În septembrie, guvernul britanic a desfăşurat cisterne de combustibil ale armatei pentru a acoperi lacunele în aprovizionarea cu combustibil.
De asemenea, supermarketurile se străduiesc de luni de zile să îşi ţină rafturile complet aprovizionate, pe fondul unei crize a lanţului de aprovizionare cauzate de pandemie şi a lipsei de muncitori, cauzată parţial de ieşirea ţării din Uniunea Europeană.
Unii lucrători din UE au plecat după Brexit, iar fermele, fabricile de procesare a alimentelor şi companiile de transport rutier nu mai pot recruta din Uniunea Europeană din cauza noilor norme britanice privind imigraţia.
Guvernul a emis 5.000 de vize temporare pentru şoferii străini, dar Asociaţia britanică de transport rutier de mărfuri a declarat că Marea Britanie are nevoie de încă 100.000 de şoferi pentru a satisface cererea.
Fermierii, bancherii, comercianţii cu amănuntul, firmele de logistică şi restauratorii au avertizat guvernul în ultimele luni că regulile mai stricte privind imigraţia, instituite după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, le îngreunează găsirea de lucrători şi menţinerea în funcţiune a afacerilor lor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO