- Home
- Economic
- MADRID, (01.01.2018, 18:40)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CRIZA din Catalonia a costat un miliard de euro, anunţă ministerul spaniol al Economiei
Criza privind independenţa regiunii Catalonia a generat pierderi de aproximativ un miliard de euro, a anunţat luni ministrul spaniol al Economiei, Luis de Guindos, relatează site-ul BBC News.
Urmărește
6634 afișări
CRIZA din Catalonia a costat un miliard de euro, anunţă ministerul spaniol al Economiei
Guvernul Spaniei a precizat că pierderile au fost provocate de încetinirea economiei catalane după referendumul ilegal privind independenţa regiunii, organizat la 1 octombrie.
Creşterea economică înregistrată în Catalonia a încetinit de la 0,9% la 0,4% în trimestrul patru al anului 2017, a subliniat Luis de Guindos.
"Catalonia obişnuia să aibă o creştere mai mare decât cea a Spaniei, a fost una dintre motoarele economiei spaniole. Cu toate acestea, în al patrulea trimestru, a devenit o povară", a mai spus ministrul spaniol al Economiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Aproximativ 3.100 de companii şi-au mutat sediul în altă regiune ca urmare a incertitudinii din Catalonia, potrivit datelor oficiale prezentate de către guvernul central de la Madrid.
Luis de Guindos a îndemnat separatiştii să renunţe la "calea unilaterală" şi să se concentreze asupra "necesităţilor de bază" ale societăţii catalane.
În cadrul alegerilor regionale anticipate din 21 decembrie, partidele pro-independenţă au luat 70 dintre cele 135 de locuri din Parlamentul catalan, dar nu au reuşit să obţină şi majoritatea votului popular.
Potrivit experţilor, separatiştii ar putea avea probleme privind formarea unui guvern, în condiţiile în care unul dintre lideri, Oriol Junqueras, este reţinut la Madrid, iar celălalt lider, Carles Puigdemont, se află într-un exil autoimpus la Bruxelles.
La 27 octombrie, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum. Peste 90% dintre cei care au participat la vot s-au declarat în favoarea independenţei, însă rata prezenţei la urne a fost de doar 43%.
Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei şi demiterea tuturor liderilor regionali. Drept urmare, toate structurile regionale - politice, economice şi de securitate - au fost trecute în subordinea directă a Madridului. Totodată, guvernul central a convocat alegeri parlamentare anticipate în Catalonia, care au avut loc la 21 decembrie.
Citeşte şi: RETROSPECTIVĂ 2017: Piaţa imobiliară şi-a revenit pe creştere, iar preţurile au urcat cu 10%
Citeşte şi: Proiect care permite acces mai rapid la reţeaua de gaze. Sancţiuni de până la 5% din cifra de afaceri pentru operatorii care nu se supun
Citeşte şi: REVOLUŢIA fiscală intră în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Reguli NOI pentru firme şi pentru cei care realizează venituri anul acesta
Citeşte şi: Cât va fi punctul de amendă auto în 2018, după ce salariul minim va creşte la 1.900 de lei
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe