- Home
- Economic
- LONDRA, (01.07.2015, 11:21)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Criza din Grecia paralizează deciziile de afaceri ale companiilor din Europa
Criza din Grecia paralizează deciziile de afaceri din Europa, companiile amânând vânzările de obligaţiuni şi ofertele de acţiuni, din cauza îmgrijorării investitorilor provocată de criza din Grecia.
Urmărește
230 afișări
Criza din Grecia paralizează deciziile de afaceri ale companiilor din Europa (Imagine: Shutterstock)
Investitorul imobiliar german ADO Properties a amânat o ofertă publică iniţială, citând volatilitatea pieţei, iar Adler Real Estate a blocat planul de vânzare a unor obligaţiuni convertibile către acţionari, relatează Bloomberg.
Companiile de turism TUI şi Thomas Cook au fost asaltate de întrebări din partea turiştilor, legate de accesul la numerar, după ce Grecia a introdus controlul capitalului pentru a preveni prăbuşirea băncilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Compania elenă Titan Cement a suspendat plata dividendelor.
"Criza din Grecia paralizează luarea deciziilor de afaceri din Europa şi pune astfel în pericol locurile de muncă şi creşterea economică", a declarat Ulrich Spiesshofer, director general al companiei elveţiene de inginerie ABB.
Mulţi dintre clienţii ABB sunt îngrijoraţi de situaţia din Grecia, care se adaugă încetinirii creşterii economice în China şi incertitudinilor legate de economiile din Statele Unite şi Marea Britanie, a spus Spiesshofer.
Grecia reprezintă o piaţă mică pentru majoritatea companiilor europene majore, iar directorii au fost capabili să se pregătească de-a lungul anilor pentru prăbuşirea ţării, dar criza a adus în discuţie problema stabilităţii economice a întregii uniuni monetare.
Colapsul financiar al Greciei ar putea răspândi instabilitatea în economii mari precum Italia, Spania şi chiar Franţa.
"Riscul real este ca criza din Grecia să propage contagiunea în zona euro şi pe pieţele financiare mondiale", a declarat Neil Shearing, economist la Capital Economics în Londra.
Unele companii europene se pregătesc pe de altă parte pentru creşterea cererii în Grecia. Producătorul olandez de lactate Royal FrieslandCampina a anunţat că majorează livrările pe piaţa elenă, în condiţiile în care grecii îngrijoraţi fac stocuri de produse de bază, precum laptele praf şi laptele pentru sugari.
Între timp, turiştii europeni îşi reconsideră călătoriile în Grecia, una dintre cele mai populare destinaţii pentru vacanţele de vară.
"Oamenii întreabă tot mai mult dacă mai pot merge în vacanţă acolo. A avut loc o scădere a rezervărilor, dar nu extremă", a spus Hanita van der Meer, purtător de cuvânt al Thomas Cook.
Grecia a introdus luni controlul capitalului, limitând retragerile de la bancomate şi transferul de bani în străinătate.
Premierul Alexis Tsipras a convocat un referendum pe 5 iulie la care grecii trebuie să spună dacă vor sau nu programul de austeritate propus de creditorii internaţionali.
În urma anunţului, pieţele financiare internaţionale au înregistrat luni pierderi de 1.500 miliarde de dolari, cele mai mari în doi ani.
Grecia a intrat în default tehnic luni noaptea, după ce nu a plătit o datorie de 1,54 miliarde de euro către FMI, scadentă pe 30 iunie. Marţi seara, 20.000 de greci au manifestat în favoarea rămânerii ţării în zona euro.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe