- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Criza financiară va diminua marjele de profit ale asigurătorilor locali
Asigurătorii locali trebuie să îşi adapteze modelul de business la noile perspective economice determinate de criza financiară, care va avea ca efect diminuarea marjelor de profit şi reducerea masei potenţiale de clienţi, a declarat, marţi, preşedintele CFA România, Dragoş Cabat.
Criza financiară va diminua marjele de profit ale asigurătorilor locali
"România, dintr-o piaţă emergentă, va prelua caracteristicile pieţelor dezvoltate, unde ratele de creştere sunt mai reduse. Asigurătorii nu se mai pot aştepta la marje de profit ridicate aşa cum se întâmpla în urma cu 5-6 ani, iar pentru companiile de profil această perspectivă nu este îmbucurătoare, mai ales pe sectorul asigurărilor generale", a spus Cabat, prezent la un eveniment de profil organizat de Media XPrimm.
CFA România este asociaţia profesioniştilor în investiţii care deţin titlul Chartered Financial Analyst (CFA), calificare dată de institutul american CFA Institute, cu 135 de societăţi membre.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), piaţa de profil a consemnat pierderi nete la nivelul anilor 2006 şi 2007, respectiv 68,529 milioane de lei şi 253,2 milioane de lei.
Cabat anticipează că anul 2009 va fi dificil pentru România şi nici în 2010 perspectivele nu sunt pozitive.
"Dacă criza financiară din Statele Unite se va încheia în decembrie 2009, în România se va termina peste un an, chiar şi mai mult. Acesta este decalajul de timp. Între Statele Unite şi Uniunea Europeană decalajul este de 3-4 luni, iar între spaţiul european şi România de 4-6 luni", a spus Cabat.
Prezent la eveniment, Dumitru Cerăceanu, fost preşedinte al Asiban, a afirmat că asigurătorii, pe fondul crizei financiare, vor fi obligaţi să adapteze poliţele la noile realităţi economice şi vor acorda o mai mare atenţie marketingului şi vânzărilor.
"Este clar pentru toată lumea că vom asista la o intensificare a concurenţei, pe fondul reducerii masei potenţiale de clienţi. De asemenea, o parte din măsurile pe care le vor lua managerii vor fi îndreptate către reducerea costurilor administrative. În plus, relaţia cu brokerii va avea alte coordonate, mai ales financiare, pentru că actuala forţă de vânzări a companiilor de asigurări nu este suficient de pregătită pentru a activa în condiţii de criză", a spus Cerăceanu.
Directorul general al Astra Asigurări, Radu Mustăţea, a spus că vom asista şi la o creştere a numărului de fraude şi tentativelor de fraudă în domeniul asigurărilor.
El a amintit de cazul judecătoarei Marioara Dumitru de la Curtea de Apel Piteşti, cercetată de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru înşelăciune, fiind acuzată că, după ce şi-a găsit maşina lovită, neavând asigurare, ar fi înscenat un accident, cu sprijinul primarului şi unui poliţist din localitatea Bascov.
"Dacă la acest nivel există tentaţia fraudei, unde paguba nu era ridicată, circa 1.500 de lei, la ce ne putem aştepta în alte cazuri", a spus Mustăţea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO