- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Criza gazelor. Preţul gazului aproape de un nou record, după ce Rusia şi-a pus în aplicare ameninţarea de a reduce şi mai mult livrările
Preţul gazului pe piaţa europeană a crescut şi mai mult miercuri, după ce Rusia şi-a pus în aplicare ameninţarea de a reduce şi mai mult livrările de gaze către regiune.
Criza gazelor. Preţul gazului aproape de un nou record, după ce Rusia şi-a pus în aplicare ameninţarea de a reduce şi mai mult livrările
Preţurile la gaze au crescut cu 12% miercuri dimineaţă, de la niveluri deja extrem de ridicate, în timp ce Europa se străduieşte să umple depozitele de gaze înainte de iarnă.
Preţul de referinţă TTF a ajuns la 220 de euro pe megawatt oră, fiind pe cale să atingă un nou record de închidere, depăşind vârful anterior înregistrat imediat după invazia Rusiei în Ucraina. Această creştere a făcut ca preţul gazului să fie de aproximativ 10 ori mai mare decât nivelul la care se tranzacţiona înainte de începerea comprimării livrărilor de către Rusia anul trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Gascade, operatorul reţelei de gaze din Germania, a declarat că fluxurile pe Nord Stream 1 s-au înjumătăţit, ajungând la 20% din capacitate miercuri dimineaţă.
Conducta cheie, care leagă Rusia de Germania, a fost redusă pentru prima dată la 40% din capacitate în iunie, ceea ce i-a determinat pe politicienii europeni să acuze Rusia de armarea livrărilor de gaze ca represalii la sancţiunile impuse în urma invaziei sale în Ucraina.
Rusia a pus reducerea fluxurilor pe Nord Stream 1 pe seama unor probleme cu turbinele, despre care a spus că au fost agravate de sancţiunile occidentale. Dar Gazprom nu a compensat deficitul pe rutele alternative.
UE a luat măsuri pentru a reduce dependenţa de gazul rusesc, care reprezenta aproximativ 40% din necesar înainte de invazia din Ucraina. De asemenea, în această săptămână, UE le-a cerut membrilor săi să reducă voluntar consumul cu 15% pentru a ajuta la umplerea depozitelor înainte de iarnă.
Dar există în continuare temeri că industria şi consumatorii casninici s-ar putea confrunta cu raţionalizări sau penurii în această iarnă, existând posibilitatea ca Rusia să facă noi reduceri ale livrărilor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO