- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (02.08.2022, 01:41)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Criza gazului afectează crematoriile din Germania
Criza gazului afectează crematoriile din Germania. „Nu poţi opri moartea”, avertizează liderul unei asociaţii din domeniu, în timp ce se profilează o criză energetică, potrivit Reuters.
Urmărește
623 afișări
Criza gazului afectează crematoriile din Germania
Germanii aleg de cele mai multe ori să fie incineraţi atunci când mor, ceea ce ar fi o problemă dacă Rusia opreşte gazul.
În timp ce sancţiunile occidentale sporesc tensiunile dintre Europa şi Moscova, Germania este în alertă pentru o posibilă întrerupere a furnizării gazelor de către gigantul Gazprom.
Întreprinderile, inclusiv crematoriile, elaborează planuri de urgenţă pentru a face faţă creşterii costurilor gazului şi riscului ca acesta să nu mai fie disponibil.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
Svend-Joerk Sobolewski, preşedintele unui consorţiul german din domeniu, a declarat că, în cazul unei raţionalizări, sectorul ar trebui să aibă prioritate, deoarece, fără gaz, majoritatea crematoriilor nu pot funcţiona.
„Nu poţi opri moartea", a spus el.
Din cele aproximativ un milion de persoane care mor în fiecare an în Germania, aproape trei sferturi sunt incinerate, arată cifrele asociaţiei de pompe funebre din Germania.
Comparativ cu alte ţări europene, acesta este un procent ridicat, a declarat pentru Reuters Stephan Neuser, şeful asociaţiei.
Aceasta provine în parte, a spus el, dintr-o tradiţie din fosta Germanie de Est, unde aproape toate înmormântările se făceau prin incinerare, şi continuă pe măsură ce familiile care se mută şi o populaţie îmbătrânită preferă urnele în locul mormintelor pe care nu le-ar putea vizita şi întreţine.
Pe termen mai lung, trecerea de la gaz la electricitate ar putea fi o opţiune, dar Neuser a spus că acest lucru nu s-ar putea întâmpla rapid.
Pe termen imediat, o posibilitate ar fi reducerea temperaturii medii a cuptoarelor la 750 de grade Celsius de la 850 Celsius în prezent, ceea ce ar putea economisi între 10% şi 20% din gaz, dar a precizat că această măsură necesită un permis special din partea autorităţilor statelor.
De asemenea, crematoriile opresc unele cuptoare, în timp ce pe altele le ţin în permanenţă în funcţiune, pentru ca acestea să nu se răcească şi să necesite mai mult gaz pentru a fi reîncălzite.
„În cazul unei pene de gaz, am putea să continuăm să operăm instalaţiile care sunt fierbinţi ... Asta înseamnă că am putea apoi să continuăm să lucrăm cu o putere redusă", a declarat, pentru Reuters, Karl-Heinz Koensgen, care administrează un crematoriu din Dachsenhausen, în vestul Germaniei.
Sobolewski, de la consorţiul german de incinerare, a declarat că această măsură ar putea reduce cantitatea de gaz folosită cu până la 80%, dar că nu toate crematoriile au o cerere suficientă pentru a justifica acest model. Cooperarea în întregul sector ar putea ajuta, a spus el.
Ministerul german al Mediului a precizat că lucrează cu autorităţile regionale la emiterea de decizii pentru posibile excepţii privind temperatura minimă, adăugând că acestea vor fi disponibile în următoarele săptămâni.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:42
-
astăzi, 17:22
Începe plenul pentru vot de învestitură a Guvernului Ciolacu 2