Criza imobiliară a determinat dezvoltatorii să se orienteze către proiecte "de buzunar"

Criza imobiliară a determinat dezvoltatorii de locuinţe să renunţe la proiecte de dimensiuni mari şi să se orienteze către proiecte "de buzunar", care presupun costuri mai mici, potrivit organizatorilor târgului imobiliar naţional tIMOn, unde se vor lansa o serie de astfel de investiţii.

Urmărește
1006 afișări
Imaginea articolului Criza imobiliară a determinat dezvoltatorii să se orienteze către proiecte "de buzunar"

Criza imobiliară a determinat dezvoltatorii să se orienteze către proiecte "de buzunar" (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

"Pe fondul creşterii cererii de apartamente noi în zonele centrale ale Capitalei dezvoltatorii s-au orientat către o nouă nişă: «proiectele de buzunar». Acestea sunt ansambluri rezidenţiale de dimensiuni considerabil reduse faţă de complexurile rezidenţiale cu care piaţa era obişnuită, ceea ce înseamnă costuri mult mai mici de construcţie, care se vor vedea în preţul final de vânzare. Dezvoltatorii şi toţi cei implicaţi în piaţa imobiliară consideră acest nou segment ca un trend care va prinde în curând foarte bine la clienţii care îşi doresc să achiziţioneze un apartament nou, într-o zonă centrală la preţuri mai mult decât avantajoase", a declarat într-un comunicat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn.

La tIMOn, deschis de joi până duminică în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, vor fi prezente 30 de astfel de ansambluri, toate în zona Bucureştii Noi şi toate cu regim de înălţime P+2 sau P+3.

În aceste condiţii se încadrează şi unele din cele cinci proiecte rezidenţiale noi care vor fi lansate pentru prima oară la tIMOn. Investiţiile alocate celor cinci proiecte noi se ridică la circa 50 milioane de euro, din care 40% reprezintă capital românesc.

"Trebuie semnalat că toate ansamblurile cu dezvoltatori români se adresează segmentului low al pieţei, în timp ce investiţiile străine tind să ţintească spre cumpărători cu venituri mai mari. Dintre dezvoltatorii români care au decis să investească în rezidenţial amintim ansamblurile Dream Residence, care a costat 8 milioane de euro, North 24 Residence, cu o investiţie de 2,5 milioane de euro, dar şi ansamblul rezidenţial din zona de nord a Bucureştiului Epoque Residence, care a necesitat o investiţie de 3 milioane de euro", precizează organizatorii tIMOn.

Astfel, la târg vor fi prezentate în exclusivitate 1.000 de locuinţe, dar sunt scoase la vânzare şi cinci hoteluri. Cel mai mic preţ din târg este 19.000 de euro, pentru o garsonieră în complexul Sun Residence, iar cel mai mare este de 550.000 euro + TVA, pentru un triplex în zona Unirii.

În premieră, tIMOn va găzdui un spaţiu adresat segmentului business to business, unde firma imobiliară Real Time va oferi spre tranzacţionare 2 milioane de metri pătraţi de birouri în Bucureşti , cu preţuri de închiriere începând de la 6 euro/metru pătrat, 100 de spaţii comerciale în toate zonele Bucureştiului, totalizând 9.600 metri pătraţi, cu preţuri de la 10 euro/mp, precum şi cinci hoteluri funcţionale, la preţuri între 2,5 milioane euro şi 9,5 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici