- Home
- Economic
- BRUXELLES, (08.02.2022, 17:45)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Criza semiconductorilor: UE investeşte 43 de miliarde de euro pentru a produce cipuri
- Comisia Europeană propune un act privind cipurile pentru a face faţă penuriei de semiconductori şi pentru a consolida poziţia de lider tehnologic a Europei.
- Proiectul este evaluat la 43 de miliarde de euro.
Urmărește
876 afișări
Criza semiconductorilor: UE investeşte 43 de miliarde de euro pentru a produce cipuri
Comisia Europeană a propus marţi un set de măsuri pentru a asigura securitatea aprovizionării şi poziţia de lider tehnologic a UE în ceea ce priveşte tehnologiile şi aplicaţiile semiconductorilor.
Actul european privind cipurile va consolida competitivitatea Europei şi va contribui la realizarea tranziţiei digitale şi a celei verzi, spun autorităţile.
Măsura a fost anunţată ca urmare a crizei semiconductorilor care a provocat numeroase probleme economice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Actul european privind cipurile se va baza pe punctele forte ale Europei, organizaţii şi reţele de cercetare şi tehnologie de vârf la nivel mondial, precum şi producători de echipamente inovatoare, şi va aborda punctele slabe rămase. Scopul este crearea unui sector prosper al semiconductorilor, de la cercetare la producţie şi un lanţ de aprovizionare.
Actul va mobiliza investiţii publice şi private în valoare de peste 43 de miliarde euro şi va stabili măsuri pentru a preveni, a pregăti, a anticipa şi a răspunde rapid la orice viitoare perturbare a lanţurilor de aprovizionare, împreună cu statele membre şi cu partenerii internaţionali ai UE. De asemenea, actul va permite UE să îşi realizeze ambiţia de a-şi dubla cota de piaţă actuală, pentru ca aceasta să ajungă la 20% în 2030.
„Actul european privind cipurile va schimba radical competitivitatea mondială a pieţei unice europene. Pe termen scurt, acesta ne va spori rezilienţa la crizele viitoare, permiţându-ne să anticipăm şi să evităm perturbările lanţului de aprovizionare, iar pe termen mediu, va contribui la transformarea Europei într-un lider industrial în acest sector strategic. Prin Actul european privind cipurile, noi oferim investiţiile şi strategia, însă cheia succesului stă în inovatorii Europei, cercetătorii noştri de talie mondială, în oamenii care au permis continentului nostru să prospere de-a lungul deceniilor”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Comisia propune, sub forma unei recomandări pentru statele membre, un instrument cu efect imediat, care permite lansarea imediată a mecanismului de coordonare între statele membre şi CE.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe