Croaţia, Grecia şi Turcia anunţă scăderi ale livrărilor de gaze ruseşti prin Ucraina

Livrările de gaze naturale ruseşti către Croaţia au scăzut cu 7%, iar cele către Grecia cu o treime, din cauza disputei dintre Moscova şi Kiev, iar Turcia a majorat cu 17% gazele importate direct de la Gazprom, prin Marea Neagră, pentru a compensa declinul volumelor care tranzitează Ucraina.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Croaţia, Grecia şi Turcia anunţă scăderi ale livrărilor de gaze ruseşti prin Ucraina

Croaţia, Grecia şi Turcia anunţă scăderi ale livrărilor de gaze ruseşti prin Ucraina

Operatorul sistemului de transport al gazelor din Croaţia a anunţat, luni, reducerea livrărilor de gaze de la grupul rus Gazprom, care tranzitează Ucraina, cu 7%, transmite Reuters. Croaţia importă circa 40% din necesarul anual de gaze din Rusia.

Totodată, compania naţională de gaze din Grecia a anunţat scăderea cu o treime a livrărilor de gaze provenite din Rusia, la patru milioane de metri cubi pe zi.

Croaţia, Grecia şi Turcia se alătură, astfel, celorlalte cinci ţări europene care au anunţat oficial impactul disputei dintre Rusia şi Ucraina, respectiv România, Bulgaria, Ungaria, Polonia şi Cehia.

Ulterior, importatorul naţional de gaze din Cehia, RWE Transgas, a anunţat că livrările de la Gazprom au revenit la normal.

Compania bulgară de stat Bulgargaz a anunţat, luni, o reducere de 10-15% a livrărilor de la Gazprom prin Ucraina, însă Sofia anunţase probleme în acest sens încă de sâmbătă.

Grupul francez GdF Suez a anunţat, totodată, că livrările de gaze ruseşti către Franţa nu au fost afectate.

Ministerului german al Economiei a anunţat, la mijlocul zilei, că Germania primeşte 100% din volumul de gaze contractat de la Gazprom, neexistând fluctuaţii ale livrărilor.

Citeşte şi

Gazprom anunţă expirarea contractului pentru livrarea de gaze către Ucraina

Gazprom dă asigurări că livrările de gaze naturale către Europa vor fi menţinute

Rusia acuză Ucraina că "fură" din gazul rusesc destinat UE

Naftogaz susţine că Gazprom a redus livrările de gaze către Europa

Rusia cere UE să monitorizeze tranzitul gazului rusesc pe teritoriul Ucrainei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici