- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CSSPP vrea neincluderea în calcularea contribuţiilor sociale a sumelor virate pensiilor facultative
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a înaintat Ministerului Muncii o propunere de amendament la proiectul legii privind sistemul unitar de pensii publice, care vizează neincluderea în baza de calcul pentru contribuţiile sociale a sumelor virate la fondurile de pensii facultative.
CSSPP vrea neincluderea în calcularea contribuţiilor sociale a sumelor virate pensiilor facultative (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)
"Din practica aplicării prevederilor legale în vigoare, în materia fiscală a contribuţiilor în sistemul pensiilor facultative (Pilonul III), s-a observat o interpretare şi aplicare diferită a acestora, de către agenţii economici. Propunerea Comisiei de completare a articolul 35, alineatul 1 din proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice face parte din seria eforturilor întreprinse de instituţie pentru clarificarea regimului de deductibilitate totală a contribuţiilor în sistemul de pensii facultative", se arată într-un comunicat al Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Demersul CSSPP urmăreşte evitarea oricăror neînţelegeri la nivelul angajatorilor, se mai arată în comunicat.
Potrivit legislaţiei, contribuţiile la fondurile de pensii facultative sunt deductibile pentru fiecare participant din venitul salarial brut lunar sau din venitul asimilat acestuia. Reamintim că, începând cu anul 2009, se aplică un prag de deductibilitate pentru pensiile private facultative de 400 de euro pe an, pentru angajat, şi 400 de euro pe an pentru angajator.
Prin misiunea şi atribuţiile sale, CSSPP pune în aplicare prevederile legilor aflate în vigoare, deciziile factorilor politici şi strategia guvernului în domeniu reformării sistemului de pensii din România.
"Astfel, Comisia efectuează toate demersurile necesare către instituţiile de resort, în vederea modificării legislaţiei fiscale primare pentru clarificarea regimului deductibilităţii contribuţiei aferente pensiei facultative", se mai spune în comunicat.
Pe segmentul pensiilor facultative (Pilonul III), activele nete ale celor 13 fonduri de profil totalizează 204,04 milioane de lei, avansul faţă de decembrie 2008 fiind de 142,1%.
Primele contribuţii la fondurile de pensii facultative au fost virate în luna mai 2007.
Pe Pilonul III contribuie 187.172 persoane, cu peste 24% mai mult faţă de decembrie 2008.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO