Cu cât a scăzut producţia de gaze pentru OMV Petrom? În 2004, anul în care s-a privatizat, producţia de gaze a companiei era de 6,4 miliarde de metri cubi

OMV Petrom, unicul pro­ducător local de pe­trol şi gaze, a ter­minat anul trecut cu o pro­ducţie totală de hi­d­rocarburi în scădere cu 11% faţă de 2020, cantităţile de gaze extrase fiind cu 12% mai mici faţă de cele din 2020.

Urmărește
1087 afișări
Imaginea articolului Cu cât a scăzut producţia de gaze pentru  OMV Petrom? În 2004, anul în care s-a privatizat, producţia de gaze a companiei era de 6,4 miliarde de metri cubi

Producţia de gaze a OMV Petrom a scăzut anul trecut cu 11%

Astfel, potrivit calculelor ZF bazate pe datele oficiale ale com­paniei, OMV Petrom a extras anul trecut, la nivel de grup, numai 3,7 de miliarde de metri cubi, cel mai mic nivel de producţie din istoria companiei. Spre comparaţie, în 2004, în anul privatizării, producţia de gaze a companiei era de 6,4 miliarde de metri cubi, potrivit rapoartelor oficiale.

În 2020, producţia de gaze la nivel de grup includea şi cantităţile extrase din Kazahstan, dar tot datele oficiale arată că acestea erau de circa 1% din producţia totală, restul fiind extras din România. În al doilea trimestru din 2021, OMV Petrom şi-a anunţat exitul din Kazahstan. Tot anul trecut, compania a transferat 40 de zăcăminte marginale către Dacian Petroleum, o companie printre ai cărei acţionari se numără şi Ion Popa, fost director general al Petrom înainte de privatizarea din 2004.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici