Cu ce dobânzi ne tentează băncile să ne ţinem salariile la ele?

În România, câteva milioane de oameni au carduri de debit, majoritatea pentru plata salariilor şi în general mai mult decât unul, pentru că în funcţie de traseul profesional, "noua firma i-a cerut noului angajat să-şi facă un nou card la banca la care ea avea deschis contul". Numai că, între timp, puţini au aflat că aceste carduri sunt purtătoare de comisioane, dobânzi şi penalizări şi mai mult decât atât, foarte puţine mai acordă dobânzi la banii păstraţi în cont.

Urmărește
24 afișări
Imaginea articolului Cu ce dobânzi ne tentează băncile să ne ţinem salariile la ele?

Cu ce dobânzi ne tentează băncile să ne ţinem salariile la ele? (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

''Am două carduri de debit deschise la două mari bănci. Vroiam să mai reduc din cheltuieli şi m-am gândit să renunţ la unul dintre ele. A fost pentru prima dată când am studiat în amănunt taxele şi tarifele fiecăruia dintre ele şi în ambele cazuri mi s-au parut uriaşe", povesteste Marius C.

El spune că după ce a analizat lista de comisioane, a decis să aleagă banca ce îi dădea o dobândă mai bună la banii ţinuţi în cont. Una îi oferea 0,02%, iar cealaltă 4%.

Citeşte mai multe despre cardurile de debit pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici