- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (31.08.2017, 07:00)
- Adrian Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cultele care furnizează servicii sociale vor putea beneficia de subvenţii începând din anul 2018
Guvernul a modificat, miercuri, normele de aplicare ale Legii 34/1998 astfel încât cultele acreditate ca furnizori de servicii sociale să poată beneficia de subvenţii de la bugetul de stat începând cu anul 2018.
Urmărește
526 afișări
Cultele care furnizează servicii sociale vor putea beneficia de subvenţii începând din anul 2018
”Începând cu anul 2018, cultele recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale, vor putea beneficia de subvenţii de la bugetul de stat pentru acoperirea unor cheltuieli de funcţionare pentru centrele de servicii sociale pe care le administrează. Posibilitatea cultelor de accesare a subvenţiilor de la bugetul de stat era reglementată încă din anul 2011, prin Legea asistenţei sociale nr. 292/2011, numai că, până în acest an, nu au fost modificate Legea nr.34/1998 şi normele de aplicare a acesteia”, se arată într-un comunicat al Guvernului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
De asemenea, Ministerul Muncii va avea posibilitatea, în cazul suplimentării creditelor bugetare pentru subvenţii pe parcursul unui an, să încheie convenţii pentru subvenţionarea acelor centre de servicii sociale care, deşi au întrunit punctajul minim necesar de 60 de puncte, nu au putut fi finanţate începând cu prima lună a anului din cauza neîncadrării în limita bugetului aprobat.
”Hotărârea de Guvern aprobată astăzi mai prevede posibilitatea de alocare în întregime a sumei destinate programului, iar în acest fel unităţile de asistenţă socială situate pe ultima poziţie în clasament - după aplicarea criteriilor de departajare pentru cele care obţin acelaşi punctaj - pot primi subvenţii diminuate, cu încadrarea în bugetul aprobat”, precizează sursa citată.
În acest moment, în registrul furnizorilor de servicii sociale acreditaţi sunt înregistrate 1.387 de asociaţii şi fundaţii şi 127 de culte care au obţinut certificat de acreditare. Aproape jumătate din serviciile sociale pentru care MMJS a eliberat licenţă de funcţionare, adică 1.206, sunt ale furnizorilor privaţi de servicii sociale, care includ asociaţii, fundaţii, culte, precum şi 64 de operatori economici cu scop lucrativ.
Citeşte şi: MODIFICĂRI la examenul de bacalaureat. Ministrul Educaţiei: Competenţele lingvistice şi cele digitale, acele probe orale, se vor susţine în timpul anului şcolar. Când vor avea loc probele scrise
Citeşte şi: Lucrări pe podurile de la Feteşti şi Cernavodă. Circulaţia se desfăşoară pe o bandă pe sens
Citeşte şi: Senatorul Florin Câţu: Guvernul pregăteşte o nouă taxă, pentru companiile din sectorul financiar-bancar
Citeşte şi: Ministrul Finanţelor: Acciza la combustibil va creşte cu 0,32 lei pe litru, în două etape / Ce spun transportatorii
Citeşte şi: Renault Romania îşi face sediu de zeci de milioane de euro la Bucureşti. Cea mai mare tranzacţie de leasing realizată până acum pe piaţa de birouri din Capitală. În ce cartier va fi construit
Citeşte şi: Cum arată noul Duster care va fi prezentat în premieră mondială pe 12 septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt. "O calitate mai bună şi un preţ mai mic" | FOTO
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Senatorul Florin Câţu: Guvernul pregăteşte o nouă taxă, pentru companiile din sectorul financiar-bancar
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe