Cum a afectat seceta prelungită producţia agricolă a Europei

Seceta prelungită din această vară a cauzat sectorului legumicol cele mai mari probleme din ultimii 40 de ani, fiind înregistrate scăderi mari ale producţiei de mazăre, fasole sau conopidă, a precizat Asociaţia Europeană a Procesatorilor de Fructe şi Legume (PROFEL), într-un comunicat de presă.

Urmărește
174 afișări
Imaginea articolului Cum a afectat seceta prelungită producţia agricolă a Europei

Cum a afectat seceta prelungită producţia agricolă a Europei

Conform PROGEL, 2018 a fost al treilea an consecutiv în care producţia de mazăre şi fasole a fost afectată grav de climă. Producţia de fasole a scăzut cu minimum 20% şi cu maximum 50%, în funcţie de regiune.

În cazul mazării, gradul de afectare este de până la 50%, de asemenea în funcţie de regiune, în timp ce gradul de afectare al producţiei de ceapă este de minimum 15% şi de maximum 50%.

A mai fost afectată şi producţia de zucchini, spanac şi de conopidă, în unele regiuni fiind imposibilă recoltarea acestora. În plus, sunt anticipate producţii sub medie de varză şi praz, în cazul celei din urmă fiind, de asemenea, raportate situaţii în care recoltarea nu a fost posibilă.

Nu în ultimul rând, de suferit a avut şi sectorul legumelor la conservă şi al legumelor îngheţate, tocmai datorită problemelor de aprovizionare cu materie primă proaspată.

PROFEL, citată de Euractiv, a indicat că cele mai afectate ţări sunt Belgia, Franţa, Olanda, Polonia, Marea Britanie şi Germania. În aceste ţări, seceta a dus la secarea multor surse de apă şi la restricţionarea cantităţii de apă utilizată pentru irigaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici