Uite în ce investesc patronii de restaurane ca să îşi salveze afacerea în era COVID, când pierderile restaurantelor sunt de 60%, conform datelor din Ziarul Financiar. Mihai Roşcan are un restaurant în centrul Capitalei, cu un business în 2019 de aproape 300 de mii de euro. A investit într-o terasă interioară. Aşa ar putea funcţiona chiar dacă autorităţile ar închide restaurantele la interior.
MIHAI ROŞCAN, proprietar restaurant: Este trecută ca terasă în autorizaţia de funcţionare şi am dotat-o inclusiv cu încălzire în pardoseală, ea se retractează toată, tot acoperişul, inclusiv faţada. Nevoia de a avea o terasă care să ne permită funcţionalitatea restaurantelor chiar şi în această perioadă în care se pare că ne vor închide iar. Investiţia a fost undeva în jurul la 100 de mii de euro.
Teodora, clientă: De când am ieşit din carantină ies cam o dată- de două ori pe săptămână. Îmi place mult ideea de a fi o terasă acoperită.