- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (21.11.2021, 07:19)
- Andrei Şerbănescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum a modificat pandemia planurile de lucru ale marilor companii
Pandemia schimbă definitiv perspectivele de lucru ale marilor companii: Ericsson plănuieşte ca jumătate din cei 102.000 de angajaţi să lucreze permanent de acasă.
Urmărește
240 afișări
Cum a modificat pandemia planurile de lucru ale marilor companii
Ericsson, unul dintre cei mai mari angajatori din Suedia, reproiectează şi reduce spaţiul de birou în cele 400 de sedii ale sale, în încercarea de a-şi muta jumătate din forţa de muncă către lucrul la distanţă, scrie Bloomberg, citat de ZF.
„A devenit foarte clar în primăvara lui 2020 că nu ne vom întoarce niciodată la vechiul mod de lucru”, a declarat Peter Laurin, şeful Serviciilor gestionate la Ericsson. „Considerăm că este mult mai eficient lucrul de acasă. Pe termen lung, urmărim un model hibrid: 50% la birou, 50% la distanţă”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Înainte de apariţia pandemiei, cei aproximativ 102.000 de angajaţi ai producătorului suedez de echipamente de telecomunicaţii petreceau în medie o zi pe săptămână lucrând de la distanţă. În ciuda progreselor înregistrate cu vaccinările, aproximativ 85% din forţa de muncă de la Ericsson la nivel global lucrează încă de acasă.
După ce a efectuat sondaje în rândul angajaţilor săi, compania a conchis că va oferi personalului flexibilitatea de a lucra de la distanţă până la jumătate din orele de lucru.
Când restricţiile vor fi complet ridicate, angajaţii a căror prezenţă în birou nu este „critică pentru afaceri” vor putea decide împreună cu managerii lor dacă vor să lucreze acasă, în deplasare sau, de exemplu, dintr-o cafenea.
Oficialii au avertizat despre potenţialele riscuri asupra carierelor dacă lucrătorii nu sunt dispuşi să lucreze la birou. Catherine Mann de la Banca Angliei a declarat recent că modelul hibrid de muncă ar putea lărgi diferenţa de gen prin deschiderea a „două căi” – după ce pandemia a lăsat mai multe femei acasă din cauza problemelor de îngrijire a copiilor.
Laurin a spus că nu ar trebui să existe riscuri în carieră asociate cu neprezentarea pe deplin la birou. Menţinerea flexibilităţii a devenit, de asemenea, esenţială pentru a păstra cei mai buni angajaţi şi pentru a atrage noi talente.
„Depinde de fiecare manager să analizeze cea mai bună metodă de lucru cu angajaţii”, a spus Laurin, potrivit sursei citate.
Noua viziune hibridă a companiei este văzută în interior ca un experiment şi un punct de pleacare. Ericsson plănuieşte să reproiecteze toate cele 400 de birouri ale sale la nivel global în următorii cinci ani.
Deşi Laurin a spus că planul actual „cu siguranţă nu este de a reduce spaţiul alocat birourilor”, el a recunoscut că o anumită reducere a personalului ar putea fi inevitabilă. Ericsson îşi propune să reducă spaţiul dedicat birourilor şi cabinelor de la 60% la 20% şi să exitindă zonele sociale şi de lucru în comun.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe