Cum arată harta agricolă a României? Iată la ce culturi stă cel mai bine fiecare regiune

Bărăganul şi Banatul sunt lideri la producţia de cereale, Moldova stă cel mai bine la producţia de struguri, Oltenia la producţia de prune, iar Bucovina la cartofi. Transilvania abia se vede pe harta agricolă a României.

Urmărește
3861 afișări
Imaginea articolului Cum arată harta agricolă a României? Iată la ce culturi stă cel mai bine fiecare regiune

Sursa foto: Ziarul Financiar

Ziarul Financiar începe cu această hartă proiectul Geografia de business a României, care are ca scop cunoaşterea la nivel de detaliu a resurselor naturale din ţară într-un moment în care nu mai ştim ce producem, unde producem şi care sunt atuurile pe care putem construi viitorul.

Harta scoate în evi­denţă dez­voltarea ineg­ală a pieţei agri­cole, cu li­deri clari în piaţa cerealelor în judeţele Dolj şi Timiş sau cu Suceava, în vârful podiumului pentru producţia de cartofi, urmată de Covasna şi cu altare pentru licoarea lui Bachus în Vrancea, Buzău şi Vaslui.

ZF a strâns zece indicatori care analizează primele zece judeţe în funcţie de producţia de cereale, de mere, de pruni, de struguri şi cartofi, dar şi su­pra­feţele agricole destinate acestor produse. Pieţele anali­zate în Harta agricolă a Ro­mâniei au o valoare de 20,8 mi­liarde de lei (circa 4,2 mld. euro) în 2020.

Trei judeţe din România – Braşov, Botoşani şi Bacău – nu se află în top zece la niciunul dintre cei zece indicatori analizaţi de ZF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici