Cum au arătat călătoriile cu avionul în criză

  • 64% dintre călători nu se simt încă în siguranţă pentru a zbura în destinaţii de vacanţă
  • Criterii de alegere a destinaţiei: 53% - puţine cazuri de Covid
  • Diaspora creşte, călatoriile de business scad
Urmărește
835 afișări
Imaginea articolului Cum au arătat călătoriile cu avionul în criză

Cum au arătat călătoriile cu avionul în criză

Prima analiză a călătoriilor cu avionul după aceste 6 luni de schimbări arată că preţurile biletelor de avion au scăzut cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În absenţa festivalurilor şi evenimentelor mari, au fost cu 50% mai puţine bilete emise pentru zboruri interne.

Ce a mai salvat situaţia au fost călătoriile pentru studii sau către locul de muncă. Specialiştii estimează că în 2022 nivelul călătoriilor îşi va reveni.

Cifrele companiilor aeriene arată că 54% dintre călători aveau deja rezervate călătoriile anului 2020 din februarie

Între martie şi mai, la nivel european, zilnic erau anulate 25.000 de curse, iar pe 1 mai, în România au operat doar 39 de zboruri faţă de 560, cât erau în mai 2019.

În perioada stării de urgenţă, 95% din zborurile din ţară erau anulate.

La nivel mondial, peste 82% dintre călătoriau fost nevoiţi să îşi schimbe planurile.

De asemenea, în perioada martie-mai, 90% dintre biletele cumpărate au fost One-Way, iar căutările pentru cele mai populare destinaţii au scăzut în medie cu 56%.

Preţurile pentru cele mai frecvente destinaţii au scăzut considerabil. Acum preţul mediu pentru un zbor în Marea Britanie este 111 euro, cu 41% mai puţin decât anul trecut, pentru Italia este 112 euro, cu 45% mai puţin, pentru Spania un bilet este în medie 124 euro, în scădere cu 42%. Preţul mediu al unui zbor în Germania este 110 euro, cu 36% mai puţin, iar în Franţa costă 129 euro, cu 26% mai puţin.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici