- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (03.10.2016, 18:45)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum plănuieşte Comisia Europeană să lupte cu monopolul Google
Comisia Europeană intenţionează să amendeze Google cu o sumă suficient de mare încât să se asigure că aşa-zisele practici de monopol ale companiei nu vor continua, relatează qz.com.
Urmărește
2898 afișări
Cum plănuieşte Comisia Europeană să lupte cu monopolul Google
Compania ar putea fi amendată cu cel mult 10% din veniturile anuale globale, adică aproape 7,5 miliarde de dolari, în baza veniturilor realizate în 2015. Cea mai mare amendă acordată de Uniunea Europeană (UE) pentru poziţie dominantă a fost de 1,4 miliarde de dolari, companiei Intel, în 2009. Cea mai mare penalizare dată de UE este în valoare de 3,23 miliarde de dolari; este vorba de Daimler, Volvo şi MAN, amendate în iulie pentru că au participat la organizarea unui cartel care stabilea preţurile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
În aprilie 2015 Comisia Europeană a învinuit Google de favorizarea propriului serviciu, Google Shopping, în rezultatele procesului de căutare. Acuzaţiile au fost întărite în iulie 2016, după ce Google a avut şansa să facă apel.
În aprilie 2016, UE susţinea că Google influenţează fabricanţii de telefoane şi companiile de telecomunicaţii, cerându-le să fie de acord cu un acord exclusiv pentru a preinstala aplicaţiile Google. De asemenea, compania este acuzată că le-a plătit acestora bani pentru a preinstala Google Search şi a împiedicat vânzarea anumitor telefoane Android.
În iulie 2016, Google a fost acuzat că a împiedicat publicaţiile care folosesc AdSense să prezinte reclame de pe alte platforme de anunţuri publicitare.
O serie de documente obţinute de Reuters, numite Statements of Objections, vizează doar primele două acuzaţii şi prezintă liste cu acuzaţiile CE care au fost trimise săptămâna trecută companiilor care s-au plâns de acţiunile Google.
În cazul Android, Comisia vrea să împiedice Google să plătească operatorii de telefonie şi fabricanţii de telefoane pentru preinstalarea Google Search şi Google Play, canalul oficial deistribuţie a aplicaţiilor pentru sistemul de operare Android. Mai mult, Google nu va mai putea „să pedepseasă sau să ameninţe” companiile dacă nu urmează regulile stabilite de firmă.
În cazul Google Shopping, Comisia intenţionează să ceară reprezentanţilor motorului de căutare să clasifice rezultatele din serviciul său la fel ca pe cele din serviciile concurente, susţin documentele. Comisia va decide dacă Google ar putea să ceară serviciilor competitoare să plătească mai mult pentru un loc mai bun în clasament.
Acuzaţiile Comisiei nu sunt definitive, ele pot fi modificate sau retrase, în funcţie de acţiunile la care Google va recurge, de exemplu o audiere în faţa unui arbitru independent. Următorul pas este o decizie a comisiei în care să fie menţionată amenda, dar şi ceea ce ar trebui să facă Google. Compania americană poate face apoi apel, precum Intel, iar procesul se poate întinde pe mai multe luni.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian
-
astăzi, 21:55