Cum reacţionează pieţele după ce Iranul a lansat un atac cu rachete împotriva Israelului

  • Acţiunile americane scad, indicele fricii creşte cu aproape 20%, iar ţiţeiul se scumpeşte cu 4%.
  • Sunt reacţiile pieţelor după atacul cu rachete al Iranului împotriva Israelului de marţi seara, scrie Ziarul Financiar.
Urmărește
399 afișări
Imaginea articolului Cum reacţionează pieţele după ce Iranul a lansat un atac cu rachete împotriva Israelului

Cum reacţionează pieţele după ce Iranul a lansat un atac cu rachete împotriva Israelului

Scăderea mai amplă a pieţei bursiere de marţi după-amiază a făcut ca VIX - indicele fricii de pe Wall Street - să înregistreze cea mai bună zi din aproape o lună, după ce Iranul a lansat mai multe rachete asupra Israelului, scrie MarketWatch.

Pe de altă parte, acţiunile americane scad, precum S&P500 cu 1% iar Dow Jones cu 0,5%.

„Există doi factori”, a spus Peter Cardillio, economist şef de piaţă la Spartan Capital Securities. „În general, prima şi a doua săptămână din octombrie sunt oarecum nesigure pentru acţiuni, iar acum există factorul război”.

Preţul barilului de petrol s-a apreciat cu 4% la 74 de dolari pe unitate.

Iranul a lansat mai multe rachete asupra Israelului marţi seara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici