- Home
- Economic
- (28.04.2020, 13:47)
- Cristina Tudor
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum s-au modificat obiceiurile de consum ale românilor, în timpul pandemiei. Schimbarea pe care experţii nu au prevăzut-o
- Măsurile restrictive pentru a limita răspândirea coronavirusului au afectat grav industriile Horeca
- Românii s-au adaptat schimbărilor şi şi-au modificat obiceiurile de consum, în ultimele săptămâni
- Tendinţa este una clară: majoritatea românilor au ales să gătească acasă, iar comenzile au scăzut, deşi era aşteptată o orientare mai mare spre sectorul online de food delivery.
Urmărește
2383 afișări
Cum s-au modificat obiceiurile de consum ale românilor, în timpul pandemiei. Schimbarea pe care experţii nu au prevăzut-o
Bucureştenii au preferat să gătească acasă, de când a început perioada distanţării sociale în ţara noastră.
Un studiu Restograf şi Reveal Marketing Research arată că 67% dintre bucureşteni au stat mai mult în bucătărie decât de obicei. În cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 35-44 de ani, acest lucru este şi mai evident, întrucât 75% dintre aceştia au spus că au gătit mai mult decât în perioada anterioară restricţiilor. Foarte probabil munca de acasă a jucat un rol important, de asemenea, în aceste obiceiuri noi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Comenzile online de mâncare au scăzut cu 20% în perioada stării de urgenţă. Procentul e mai mult decât dublu (48%) în cazul categoriei de vârstă 25-34 de ani, comenzile online nefiind o prioritate acum pentru bucureşteni.
„Studiul arată şi că 48% dintre femeile cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani au făcut mai puţine comenzi de mâncare în această perioadă. Totodată, deşi comandă mai puţin, 52% dintre bucureştenii intervievaţi menţionează că au un restaurant preferat de la care comandă des. Femeile sunt în general mai conservatoare în ceea ce priveşte curiozităţile culinare (62%), în timp ce clienţii cu vârste 35-44 ani sunt cei mai dispuşi să încerce restaurante diferite”, spune Radu Dumitrescu, CEO Restograf.
Multe restaurante au ales chiar să-şi suspende complet activitatea în această perioadă pentru că încasările din comenzi nu sunt de ajuns.
„Sectorul HoReCa este grav afectat de măsurile de combatere a coronavirus şi soluţiile de livrări nu pot susţine nici subzistenţa afacerilor din domeniu pe termen mediu. Cei mai mulţi bucureşteni gătesc acasă şi folosesc serviciile restaurantelor doar ca o alternativă recreativă sau de diversitate. Deşi se previziona o orientare mai mare spre sectorul online, populaţia nu a confirmat pe zona de food. Singura veste pozitivă este faptul că, văzându-se constrânşi de situaţie, unii oameni au început să folosească aplicaţii pentru a comanda mâncare online, ceea ce îi poate transforma în clienţi fideli ai restaurantelor pe care le aleg acum”, spune Marius Luican, CEO Reveal Marketing Research.
Ce aşteptări au clienţii de la serviciile de food delivery
În ceea ce priveşte, aşteptările clienţilor de la serviciile de food delivery, aproape 60% vor ca livrările să fie făcute în condiţii igienice, peste 45% vor ca mâncarea să ajungă caldă, iar aproape 40% îşi doresc un timp scurt de livrare.
Peste 30% dintre participanţii la studiu au menţionat obligativitatea echipamentului de protecţie de către cel care livrează.
Acelaşi studiu Restograf şi Reveal Marketing Research relevă că shoppingul online a crescut cu 38% în această perioadă, cu un procent semnificativ mai mare (51%) la grupa de vârstă 25-34 de ani. Femeile au făcut mai multe achiziţii online în această perioadă (+43%), în timp ce bărbaţii au cumpărat online cu 32% mai mult decât în mod normal.
Foto: Profimedia
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe