Cum supravieţuiesc restaurantele în vremea stării de urgenţă
This browser does not support the video element.
Bucureşti. Martie 2020. Imaginile sunt departe de aglomeraţia cu care capitala i-a obişnuit pe români la orele prânzului. Coronavirusul e cauza care îi ţine pe oameni departe de terase şi restaurante. Amatorii de distracţii şi-au amânat pentru o vreme petrecerile.
Cel mai mult îi doare pe patroni. Pentru ei, fiecare zi de coronavirus e gaură la buget. Oamenii de afaceri speră ca autorităţile să nu îi abandoneze şi afacerile lor să nu se prăbuşească.
„Momentan rămânem închişi pentru a nu ajuta la răspândirea virusului. Pierderile sunt foarte mari. Trebuie să ne gândim că ce este acum este doar începutul, însă ce va urma după virus va fi mult mai rău. Statul să nu fie atâ de pasiv şi să ia anumite măsuri economice. Salariile angajaţilor continuă să fie plătite, însă s-ar putea să nu mai facem faţă”, spune Eduard Radu, patronul unui restaurant din Capitală.
Există o speranţă şi pentru perioada în care restaurantele stau cu lacătele pe uşă.
„Îndemnăm clienţii să dea comenzi online, să continuăm, să mai meargă economia. În momentul de faţă, online este singurul care ne mai ţine în viaţă”, spune Eduard Radu.