- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cursul a crescut foarte uşor în prima oră a şedinţei de miercuri, la 4,1250 - 4,1275 lei/euro
Cursul de schimb a crescut foarte uşor, cu 0,4 -0,45 bani, în prima oră a şedinţei interbancare de miercuri, la 4,1250 - 4,1275 lei/euro, după ce pentru scurt a coborât la 4,1200 lei/euro, însă volumele de valută tranzacţionată au fost reduse.
Primele operaţiuni au fost realizate la 4,1230 - 4,1250 lei/euro, uşor peste ultimele cotaţii de marţi, de 4,1210 - 4,1230 lei/euro.
Ulterior, unele ordine de vânzare de euro plasate de jucătorii locali au dus cursul la 4,1200 - 4,1210 lei/euro, însă doar pentru scurt timp, deoarece investitorii străini au lansat noi ordine de cumpărare de valută şi au dus cotaţiile peste nivelul de la deschidere.
Astfel, la puţin timp după ora 10:00, băncile comerciale cotau euro la 4,1250 - 4,1275 lei.
"Valutele din regiune se depreciază ca urmare a aversiunii la risc a jucătorilor, influenţată de discuţiile privind o eventuală restructurare a datoriilor Greciei, dar în general şi de criza datoriilor statelor din zona euro. Această aversiune a dus la scăderi pe burse şi la aprecierea dolarului în raport cu euro. Jucătorii care au poziţii deschise pe leu cumpără euro pentru a-şi închide o parte dintre poziţii şi, apoi, schimbă euro în dolari sau altă valută, după cum vor. În general aprecierea dolarului duce la deprecieri mai vizibile pentru monedele statelor emergente", a afirmat un dealer.
El a menţionat, totodată, că volumele de valută tranzacţionată pe piaţa locală erau reduse, iar zlotul şi forintul se depreciau în raport cu euro cu 0,12% şi, respectiv, cu 0,2%.
Dobânzile afişate de băncile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au scăzut la 3,5% - 4,5%, faţă de 4,06% - 4,54%, deşi miercuri este doar a doua zi a perioadei în care băncile trebuie să constituie rezervele minime impuse de BNR. Dealerii explică această scădere prin excesul de lichidităţi pe care îl au băncile mari locale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO