- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cursul a crescut uşor, la 4,2425 - 4,2435 lei/euro
Cursul de schimb leu/euro a crescut cu 0,75 - 0,85 bani în prima oră a şedinţei interbancare locale de joi, la 4,2425 - 4,2435 lei/euro, deprecierea leului fiind similară cu mişcările înregistrate de monedele statelor din regiune, ca urmare a scăderii euro în raport cu dolarul.
Cursul a crescut uşor, la 4,2425 - 4,2435 lei/euro (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)
La debutul zilei, cursul a scăzut nesemnificativ, la 4,2320 - 4,2350 lei/euro, paritate cu puţin sub ultimele cotaţii de miercuri, de 4,2340 - 4,2360 lei/euro.
Ulterior, ordinele de cumpărare de euro, dar şi deprecierea înregistrată de valutele din regiune şi scăderea euro faţă de dolar, au readus rata de schimb leu/euro peste nivelul de la închiderea şedinţei anterioare.
Astfel, la ora 10:25 euro era tranzacţionat la 4,2425 - 4,2435 lei/euro, respectiv cu 0,75 - 0,85 bani peste paritatea de miercuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
"Aprecierea leului din prima parte a şedinţei de miercuri a fost determinată de un optimism al jucătorilor, după respingerea moţiunii de cenzură, pentru că s-a evitat instabilitatea politică. Totuşi, în continuare sunt probleme mari în România, pentru că încă nu se ştie dacă se va reuşi menţinerea deficitului în ţinta agreată cu FMI. Fundamental, nu sunt motive pentru aprecierea leului. În plus, deprecierea de astăzi a leului este cauzată şi de scăderea valutelor din regiune în faţa euro, care la rândul său se depreciază în raport cu dolarul, după ce bursele au revenit pe scădere", a afirmat un dealer.
El a adăugat că volumele de euro tranzacţionate sunt în continuare reduse.
Cursul de referinţă publicat miercuri de BNR a scăzut la 4,2254 lei/euro, după ce marţi a atins cel mai ridicat nivel din ultimele şase luni, aprecierea leului fiind determinată de jucătorii care au interpretat respingerea moţiunii de cenzură drept o veste pozitivă. Paritatea de miercuri este cu 0,68 bani sub rata afişată marţi, de 4,2322 lei/euro.
Dobânzile practicate de băncile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au coborât la 2%- 3%, după ce miercuri au oscilat între 3,17% şi 3,67%. Scăderea a fost cauzată de excesul de lichiditate din piaţă, în condiţiile în care cele mai multe instituţii de credit au constituit deja rezervele minime obligatorii cerute de BNR. Perioada de pregătire a rezervelor se va încheia pe 23 iunie, iar din 24 iunie va începe o nouă perioadă. Până la finalul acestei etape, dealerii consideră că randamentele vor mai scădea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
astăzi, 12:15
Două sate din România au fost selectate în Programul Upgrade al Best Tourism Villages 2024