- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cursul BNR a atins un nou MAXIM ISTORIC: 4,4045 lei/euro
Cursul a urcat în piaţa interbancară la un nou maxim istoric, de 4,4045 lei/euro, pe fondul incertitudinilor legate de măsurile pe care le va adopta noul guvern după căderea Cabinetului Ungureanu, deşi BNR a intervenit indirect, prin vânzare de euro.
Cursul BNR a atins un nou MAXIM ISTORIC: 4,4045 lei/euro (Imagine: Shutterstock)
Cotaţiile au trecut de 4,4 lei/euro după ora 13:00, când BNR anunţă cursul de referinţă. În jurul orei 13:40, euro era cotat pe piaţa interbancară la 4,4045 - 4,4050 lei, iar cel mai recent transfer a fost realizat la 4,4045 lei/euro.
Precedentul nivel record, de 4,4010 lei/euro, a fost înregistrat vineri după ce Guvernul Ungureanu a fost demis.
La deschidere, euro era cotat la 4,3895 - 4,3930 lei, în scădere faţă de nivelul de la finalul sesiunii precedente, când operaţiunile se realizau în intervalul 4,3925 - 4,3950 lei/euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
Volumele tranzacţionate sunt relativ mari, în piaţă fiind prezenţi atât jucători locali, cât şi investitori străini.
BNR a anunţat luni un curs de 4,3970 lei/euro, în creştere cu 2,23 bani faţă de vineri, euro ajungând astfel la un nou record istoric faţă de leu la nivelul ratei de referinţă.
Economistul ING Bank, Vlad Muscalu, crede că piaţa va rămâne tensionată, cel puţin până când planurile noului guvern devin mai clare.
"Volatilitatea ar putea persista dincolo de aceste clarificări, în cazul în care noul executiv reduce atenţia acordată disciplinei fiscale. Riscurile asociate unui asemenea scenariu par semnificative, dacă luam în considerare planurile prezentate în trecut de fosta opozitţe şi că aceasta s-ar putea să fie nevoită să dovedească că reprezintă opusul guvernelor precedente, care au redus cheltuielile publice şi au majorat taxe", se arată într-un raport al băncii.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO