- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (23.03.2015, 13:24)
- Florentina Dragu
Cursul BNR a crescut uşor, la 4,433 lei/euro
Leul s-a menţinut aproape de 4,43 unităţi faţă de euro în prima parte a şedinţei de luni, astfel că Banca Naţională a României (BNR) a anunţat o referinţă pentru moneda naţională de 4,433 unităţi, în creştere cu 0,24 bani faţă de cursul de vineri, de 4,4306 unităţi.
Urmărește
136 afișări
Cursul BNR a crescut uşor, la 4,433 lei/euro (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)
Leul a crescut însă puternic în raport cu dolarul american, cursul BNR fiind stabilit la 4,0791 unităţi, o apreciere de 6,49 de bani faţă de cotaţia din sesiunea precedentă, de 4,1440 unităţi.
Moneda naţională a scăzut pe 16 martie la cel mai mic nivel faţă de dolar, de 4,2107 unităţi, pe fondul aprecierii dolarului pe pieţele internaţionale.
Referinţa pentru francul elveţian a crescut luni cu 1,12 bani, de la 4,1990 lei la 4,1878.Cursul
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu FMI: Vom prioritiza proiectele publice
-
Ţările NATO şi-au crescut cheltuielile militare. Ameninţările Rusiei şi întoarcerea lui Donald Trump au făcut ca Europa şi Canada să-şi majoreze cheltuielile pentru apărare cu 20% în 2024
-
Criza de la Şantierul Naval Mangalia. BNS: DAMEN renunţă la acţiuni, statul român are drept de preempţiune
Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.
Leul a deschis la 4,43 unităţi în raport cu euro, de la 4,4348 unităţi la finele sesiunii de vineri.
Moneda naţională s-a depreciat pentru scurt timp şi a atins 4,438 unităţi/euro, după care a revenit spre cotaţiile de la debutul şedinţei, pe o piaţă liniţită, cu volume de tranzacţionare mici.
Aproape de ora 13:00, leul era tranzacţionat la 4,4320/4,4340 faţă de euro.
În regiune, forintul ungar era în scădere cu 0,25% raportat la euro, în timp ce zlotul polonez era apreciat cu 0,3%.
Ratele medii ale dobânzilor practicate de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi se află la 0,2% - 0,57% pe an, faţă de 0,21% - 0,58% pe an vineri.
Ratele pentru plasamentele săptămânale au urcat la 0,38% - 0,82% pe an, de la 0,33% - 0,78% pe an în şedinţa anterioară, iar dobânda ROBOR pentru plasamente cu scadenţă la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile pentru cele mai multe credite în lei acordate de bănci pe termen scurt şi mediu, a coborât uşor, de la 1,31% pe an la 1,29% pe an.
Citește pe www.zf.ro: BREAKING. Ionuţ Dumitru, profesor ASE: România a depăşit Polonia la PIB per capita şi este peste Ungaria, Croaţia sau Grecia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Taxă de la 740 de lei pentru această categorie de șoferi! Inspecția RAR, polița RCA și ITP sunt obligatorii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe