- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (07.02.2013, 13:44)
- Monica Juganaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cursul BNR a urcat la 4,4106 lei/euro, cel mai ridicat nivel din ultima lună
Moneda naţională s-a depreciat semnificativ în prima parte a zilei, într-o piaţă cu lichiditate redusă, astfel că Banca Naţională a României (BNR) a publicat un curs de referinţă cu 2,54 bani mai mare, la 4,4106 lei/euro, reprezentând cel mai ridicat nivel din ultima lună.
Urmărește
413 afișări
Cursul BNR a urcat la 4,4106 lei/euro, cel mai ridicat nivel din ultima lună (Imagine: Shutterstock)
Un curs superior, de 4,4223 lei/euro, a fost publicat de banca centrală la 7 ianuarie. În sesiunea precedentă, cursul s-a plasat la 4,3852 lei/euro.
Pentru moneda americană, referinţa a urcat cu 0,89 bani, de la 3,2404 lei/dolar la 3,2493 lei/dolar. În acelaşi timp, referinţa pentru francul elveţian a urcat de la 3,5503 lei/franc la 3,5793 lei/franc.
Cursurile leu/dolar şi leu/franc sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
În prima oră de tranzacţionare, cursul a fluctuat uşor sub 4,39 lei/euro, foarte aproape de nivelurile de miercuri din jurul orei 16:30, de 4,3880 - 4,3910 lei/euro.
După ora 10:30, ordinele de cumpărare plasate de jucători străini au ridicat cotaţiile peste 4,4 lei/euro. Cel mai ridicat nivel tranzacţionat în prima parte a şedinţei a fost de 4,4121 lei/euro.
Unii dealerii anticipau că BNR va interveni indirect în piaţă pentru a tempera deprecierea leului, având în vedere că moneda naţională s-a depreciat cu 0,4% faţă de închiderea de miercuri şi că banca centrală nu a lăsat o depreciere de peste 0,5% în zilele în care nu se întâmplau evenimente deosebite. Banca centrală nu a şi-a făcut însă simţită prezenţa .
"Volumele sunt mici, iar ordinele de cumpărare plasate de jucători străini au ridicat cursul. Creşterea cursului este oarecum ciudată, având în vedere interesul din ultima perioadă al jucătorilor pentru obligaţiunile vândute de România şi pentru că astăzi este programată o nouă licitaţie a Ministerului Finanţelor. Cred că este doar un episod accidental, pentru că volumele de tranzacţionare sunt reduse", a afirmat un dealer.
În jurul orei 13:00, când BNR anunţă cursul de referinţă, băncile comerciale cotau euro la 4,4100 - 4,4120 lei.
Dobânzile practicate de bănci pentru sumele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) pe termen de o zi au scăzut la 5,6% - 6,1% pe an, de la nivelurile de miercuri, de 5,61% - 6,11% pe an. În acelaşi timp, dobânzile la o săptămână sunt de 5,55% - 6,05% pe an, după ce miercuri au fost la 5,56% - 6,06% pe an.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe