- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (27.08.2013, 13:19)
- Stefan Musgociu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cursul BNR a urcat la 4,4402 lei/euro, în linie cu deprecierile din regiune pe fondul tensiunilor din Siria
Cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României a urcat marţi cu 1,14 bani, la 4,4402 lei/euro, într-o piaţă unde cotaţiile au trecut de 4,44 lei/euro încă din prima oră, în linie cu deprecierile înregistrate de monedele statelor din regiune, ca urmare a amplificării tensiunilor din Siria.
Urmărește
222 afișări
Cursul BNR a urcat la 4,4402 lei/euro, în linie cu deprecierile din regiune pe fondul tensiunilor din Siria (Imagine: Mediafax Foto)
În şedinţa precendentă, rata de referinţă a scăzut la 4,4288 lei/euro şi a atins cel mai redus nivel din ultimele aproape două săptămâni.
Leul s-a depreciat marţi mai vizibil în raport cu dolarul american, cursul de referinţă urcând cu 1,76 bani, la 3,3286 lei/dolar, de la nivelul de luni, de 3,3110 lei/dolar. În şedinţa de luni, rata de schimb a fost la minimul ultimelor aproape patru săptămâni.
Totodată, cotaţia leu/franc elveţian a crescut cu 2,48 bani, de la 3,5864 lei/franc la 3,6112 lei/franc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Vladimir Putin, la conferinţa anuală de presă: Occidentul poate să încerce capabilităţile rachetei Oreşnik prin alegerea unei ţinte în Kiev şi folosirea sistemelor antiaeriene. Liderul rus critică dislocarea THAAD în România
-
Leul a început să se deprecieze la cotaţiile interbancare. BNR anunţă un curs neclintit
-
Restricţii de trafic în Capitală pentru manifestările dedicate comemorării Revoluţiei din 1989
Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.
"Tensiunea în creştere indusă de evenimentele din Siria pare să fi determinat deprecierea leului din această dimineaţă, moneda naţională deschizând şedinţa la 4,44/euro. Evoluţia leului de pe parcursul lunii august oferă o bază favorabilă, leul fiind relativ stabil în faţa îngrijorărilor determinate de începerea normalizării politicii monetare din SUA, însă de această dată cauzele deprecierii sunt diferite. Lipsa unor intrări de capital generoase pe parcursul anilor trecuţi se poate să nu mai ofere o protecţie similară şi, uitându-ne la dinamica din această dimineaţă a monedelor dintr-o clasă similară (moneda sud-africană şi cea turcă înregistrând depreciereri de 0,6% şi 0,9%), ne aşteptăm la o depreciere uşoară din partea leului. O pierdere uşoară pare cea mai probabilă şi mulţumită publicării unui indicator de încredere pentru economia germană care a înregistrat o creştere superioară aşteptărilor analiştilor", afirmă analiştii ING Bank într-o notă transmisă marţi.
Secretarul de stat al SUA John Kerry a denunţat marţi în termeni foarte duri un atac care a avut loc săptămâna trecută asupra populaţiei civile dintr-o suburbie a Damascului, afirmând că au fost folosite cu siguranţă arme chimice. Washingtonul analizează acum opţiunile pentru o eventuală intervenţie militară în Siria.
Citeşte şi:
Secretarul de Stat John Kerry are foarte puţine îndoieli cu privire la utilizarea armei chimice de către Damasc
La deschiderea şedinţei interbancare de marţi, euro a fost cotat la 4,4300 - 4,4320 lei, respectiv cu 0,25 - 0,3 bani peste nivelurile de luni din jurul orei 16:30, de 4,4275 - 4,4290 lei/euro.
Ulterior, unele ordine de cumpărare de euro, plasate într-o piaţă cu rulaje reduse, au ridicat cotaţiile până la un maxim al primei părţi a zilei de 4,4445 lei/euro.
La ora 13:00, când BNR anunţă cursul de referinţă, pe piaţa interbancară euro era cotat la 4,4400 - 4,4430 lei, respectiv cu 1,25 - 1,4 bani peste nivelurile de luni din jurul orei 16:30. Astfel, leul este în scădere cu 0,3% în raport cu euro.
Corecţii similare erau înregistrate şi de zlot şi forint, la mijlocul şedinţei de la Bucureşti.
Dobânzile afişate marţi de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au scăzut nesemnificativ, la 3,15% - 3,65% pe an, după ce luni au urcat la 3,19% - 3,69% pe an, în prima zi a noii perioade în care băncile trebuie să constituie rezervele minime obligatorii cerute de BNR.
Dobânzile afişate pentru plasamentele cu scadenţă la o săptămână sunt de 3,16% - 3,66% pe an, după ce luni au fost de 3,17% - 3,67% pe an.
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage din coaliție și va vota un guvern de dreapta: „Nu fugim de responsabilitate”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
George Simion reacționează după retragerea PSD de la negocieri: „AUR este gata să îşi asume guvernarea”
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe