Cursul de schimb atinge maximul zilei la închidere, urcând la 3,6540-3,6570 lei/euro

Leul s-a apreciat faţă de euro în primele ore ale şedinţei de miercuri, însă ulterior cotaţiile au început să crească, pe fondul mişcărilor haotice de pe pieţele internaţionale şi în ton cu deprecierea valutelor din regiune, iar la închidere paritatea a atins un maxim de 3,6540-3,6570 lei/euro.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Cursul de schimb atinge maximul zilei la închidere, urcând la 3,6540-3,6570 lei/euro

Cursul de schimb atinge maximul zilei la închidere, urcând la 3,6540-3,6570 lei/euro

Totuşi, nivelul de la închidere este uşor inferior celui înregistrat la finele zilei anterioare, de circa 3,66 lei/euro.

"În prima parte a zilei leul s-a apreciat în urma anunţului Fed potrivit căruia va împrumuta AIG cu 85 de miliarde de dolari, pentru a ieşi din criza de lichiditate. Ulterior însă, investitorii n-au mai perceput acest lucru ca fiind o soluţie pentru rezolvarea problemelor de pe pieţele financiare, iar dolarul a început să se deprecieze, ceea ce a determinat căderea tuturor valutelor din regiune, inclusiv a leului. Moneda naţională este mai puţin depreciată decât alte valute din regiune, şi e de aşteptat ca după închiderea pieţei locale să mai piardă teren", a declarat pentru MEDIAFAX Ciprian Dascălu, dealer la Millennium Bank.

Rezerva Federală americană (Fed) a anunţat că va împrumuta AIG cu până la 85 de miliarde de dolari pentru doi ani, în schimbul preluării unei participaţii de 79,9% la asigurător, finanţarea de urgenţă având scopul de a evita intrarea grupului în faliment.

Primele cotaţii pe piaţa valutară locală s-au perfectat la 3,6150-3,62 lei/euro, cu patru bani sub rata de închidere de marţi.

După o jumătate de oră de tranzacţionare au apărut în piaţă mai multe ordine pentru cumpărare de valută, în special din partea clienţilor comerciali locali, care au urcat cotaţiile până la 3,6330 lei/euro.

În jurul orei 10:30, un euro era cumpărat pentru 3,6220-3,6245 lei, pe fondul unor volume medii de tranzacţionare.

La jumătatea şedinţei cotaţiile se situau la 3,6330-3,6366 lei/euro, însă la finalul şedinţei rata de schimb a atins un maxim de 3,6540-3,6570 lei/euro. Nivelul minim al zilei a fost cel consemnat la deschiderea pieţei.

Cursul de referinţă anunţat, miercuri, de către Banca Naţională a României (BNR) s-a diminuat cu 1,06 bani, la 3,6388 lei/euro, faţă de valoarea de 3,6494 lei/euro calculată în ziua precedentă.

Dobânzile practicate miercuri de băncile comerciale pentru depozitele atrase la o zi au fost de 7,62-8,12%, în timp ce pentru sumele plasate de investitori pentru o perioadă de o săptămână, instituţiile de credit au oferit dobânzi între 8,82% şi 9,32%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
www.businessmagazin.ro
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească