Cursul de schimb s-a închis la 4,29 lei/euro

Cotaţiile monedei naţionale au urcat uşor în a doua parte a şedinţei interbancare de joi, în contextul unei pieţe liniştite, iar cursul de schimb s-a consolidat în jurul nivelului de 4,29 lei/euro la finalul zilei de tranzacţionare, după ce la deschidere a atins un minim de 4,2650 lei/euro.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Cursul de schimb s-a închis la 4,29 lei/euro

Cursul de schimb s-a închis la 4,29 lei/euro (Imagine: Mediafax Foto)

În jurul orei 16:30, la închiderea pieţei locale, cotaţiile se situau la 4,2885-4,2915 lei/euro, în scădere comparativ cu închiderea de miercuri, de 4,3050-4,3100 lei/euro.

Primele operaţiuni pe piaţa locală au fost efectuate la 4,3000 - 4,3050 lei/euro, după care cotaţiile au urcat, pentru scurt timp, la 4,3170 - 4,3210 lei/euro, ca urmare a unor ordine reduse de cumpărare de euro.

Ulterior, apariţia unor vânzători mai mari a coborât cotaţiile pînă la un minim al zilei de 4,2650 lei/euro, unii dealeri suspectând o intervenţie indirectă a BNR, în contextul în care restul valutelor din regiune se depreciau faţă de moneda europeană.

Cererea de valută şi deprecierea valutelor emergente au determinat creşterea cursului, care s-a stabilizat în jurul nivelului de 4,28 lei/euro la jumătatea şedinţei interbancare.

"Volumele transferate în partea a doua a şedinţei au fost mai reduse, pe o piaţa liniştită. S-a observat o consolidare în jurul a 4,29 lei/euro, însă nu se ştie cât se va menţine la acest nivel", a explicat dealerul unei bănci.

Banca Naţională a României a publicat joi o rată de referinţă de 4,2764 lei/euro, foarte apropiată de cea de miercuri, când cursul s-a situat la 4,2772 lei/euro.

Dobânzile afişate joi de băncile comerciale pentru sumele atrase la o zi au fost de 12,01-12,84%, iar ratele pentru depozitele la o săptămână s-au situat la 13,19-14,21%.

Citeşte şi:

Populaţia va obţine sume mai mari la credite ipotecare

Cursul de schimb a închis la 4,31 lei/euro (Video)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici