- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cursul se apropie de maximul istoric. Referinţa a urcat la 4,3608 lei/euro
Cursul de referinţă anunţat de BNR a crescut luni la 4,3608 lei/euro, apropiindu-se tot mai mult de nivelul maxim istoric, atins în iunie 2010, într-o piaţă în care dealerii cred că BNR continuă să intervină indirect în piaţă pentru a limita deprecierea leului.
Cursul se apropie de maximul istoric. Referinţa a urcat la 4,3608 lei/euro (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)
O rată superioară celei de luni a fost afişată de banca centrală în urmă cu 17 luni, la 30 iunie 2010, când euro a atins punctul maxim şi a fost cotat la 4,3688 lei.
Cotaţia de luni este cu 0,1 bani peste paritatea de vineri.
Moneda naţională s-a depreciat şi în raport cu dolarul, cursul oficial urcând cu 1,7 bani, de la 3,2255 lei/dolar la 3,2425 lei/dolar.
Leul s-a apreciat uşor în faţa francului elveţian, BNR afişând o rată cu 0,33 bani mai redusă, de 3,5230 lei/franc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
Cursul de schimb a crescut uşor în prima oră a şedinţei de luni, la 4,3665 - 4,3695 lei/euro, într-o piaţă cu volume foarte reduse de valută tranzacţionată şi în care dealerii anticipau că BNR va interveni din nou, pentru a încetini deprecierea monedei naţionale.
Spre jumătatea zilei, când banca centrală anunţă cursul de referinţă, paritatea a coborât la 4,3620 - 4,363 lei/euro, iar dealerii spun că BNR a fost prezentă în piaţă, însă volumele s-au menţinut reduse.
Deprecierea leului a fost mai lentă decât scăderile monedelor ţărilor din regiune. La jumătatea şedinţei de la Bucureşti, zlotul şi forintul erau în scădere cu 0,3% şi, respectiv, cu 1%.
Dobânzile practicate luni de băncile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au scăzut la 5,71 - 6,21%, după ce vineri au fost de 7,13% - 7,63%.
Totodată, au coborât şi randamentele pentru plasamentele cu scadenţă la o săptămână, de la 6,73% - 7,23% la 5,73 - 6,23%.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
astăzi, 12:15
Două sate din România au fost selectate în Programul Upgrade al Best Tourism Villages 2024