- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Curtea de Apel Bucureşti a hotărât anularea procesului de suspendare a înfiinţării Hidroenergetica
Curtea de Apel Bucureşti a hotărât anularea deciziei de suspendare a înfiinţării Hidroenergetica, în urma recursului formulat de Hidroelectrica, decizia instanţei fiind irevocabilă.
Proiectul înfiinţării Hidroenergetica a fost blocat în instanţele de judecată din cauza unor procese intentate de Fondul Proprietatea, care deţine acţiuni la societăţi care urmau să fie incluse în acest plan de reorganizare, de sindicate şi firme private, care contestau oportunitatea propunerii.
În compania energetică naţională, Hidroenergetica, ar urma să fie incluse active ale Hidroelectrica, termocentralele Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucureşti şi filialele Hidroelectrica Hidroserv Bistriţa, Hidroserv Slatina, Hidroserv Porţile de Fier, Hidroserv Curtea de Argeş, Hidroserv Sebeş, Hidroserv Haţeg, Hidroserv Cluj.
Acţionarii au aprobat în noiembrie această fuziune, iar în decembrie Tribunalul Bucureşti a admis cererea de suspendare a deciziilor AGA formulată de către Fondul Proprietatea şi a decis suspendarea procesului. Ulterior, Hidroelectrica a formulat recurs la Curtea de Apel Bucureşti împotriva cererii de suspendare.
"Franklin Templeton, în calitate de administrator unic al Fondului Proprietatea informează că, în ciuda deciziei Curţii de Apel din data de 07 martie, există şi alte litigii pe care le-a iniţiat, cu succes, în vederea blocării proiectului de fuziune pentru crearea celor doi campioni în energie, Electra şi Hidroenergetica. Ca urmare a litigiilor amintite, proiectul de fuziune continuă să fie suspendat în prezent", potrivit unui comunicat FP transmis, marţi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Totodată, administratorul FP reiterează angajamentul său de a întreprinde toate măsurile legale în vederea păstrării valorii companiilor din portofoliul Fondului, în scopul protejării intereselor acţionarilor săi.
FP este o societate de investiţii de tip închis, creată în scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură.
Titlurile FP au scăzut în şedinţa bursieră de luni în scădere cu 0,25%, la 0,6005 lei. La această cotaţie, Fondul are o capitalizare de 8,273 miliarde lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Guvernul PSD – PNL a distribuit presei scrisoarea Guvernului ucrainean trimisă acum 9 luni care explică de ce George Simion are interdicţie în Ucraina
-
Rareş Bogdan, despre scrisoarea Kievului: Ciolacu minte, şi-l doreşte cu disperare pe Simion în turul 2
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO