Curtea de Conturi: DGFP Bistriţa-Năsăud nu a verificat legalitatea tranzacţiilor făcute de firme mari
DGFP Bistriţa-Năsăud este acuzată de Curtea de Conturi că a creat, în 2010, un prejudiciu de 713.000 de lei bugetului de stat întrucât nu a verificat "legalitatea şi realitatea" tranzacţiilor derulate de societăţile importante din judeţ plătitoare de TVA care au cifre de afaceri mari.
Curtea de Conturi: DGFP Bistriţa-Năsăud nu a verificat legalitatea tranzacţiilor făcute de firme mari
Potrivit raportului Curţii de Conturi, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bistriţa-Năsăud nu a verificat "legalitatea şi realitatea" tranzacţiilor derulate de societăţi comerciale care în anul 2010 au realizat cifra de afaceri semnificativă şi care au înregistrat obligaţii de plată datorate la bugetul consolidat de valori scăzute sau înregistrează TVA de rambursat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Conform sursei citate, valoarea estimativă a abaterii este de 713.000 de lei.
Totodată, potrivit Curţii de Conturi, DGFP Bistriţa-Năsăud este vinovată de faptul că nu a avut în vedere controlul modului de utilizare de către agenţii economici a sumelor transferate din Trezorerie pentru plata drepturilor salariale, deşi aceasta reprezintă o zonă potenţială de risc, de sustragere de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat al statului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Explozie la Muzeul Drents, Olanda: Coiful de la Coţofeneşti şi alte trei brăţări dacice au fost furate / Reacţiile politicienilor / Dosar penal deschis din oficiu
-
Raluca Turcan, fostul ministru al Culturii: Nu ministerul decide conţinutul colecţiilor
-
Ceaţa afectează circulaţia pe drumurile din ţară. Ce recomandă poliţistii
Pe de altă parte, Curtea de Conturi a mai găsit abateri şi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud, instituţie la care nu au fost aplicate sancţiunile legale tuturor angajatorilor care nu au depus la termen sau au depus cu întârziere declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate.
Tot la AJOFM Bistriţa-Năsăud, Curtea de Conturi a descoperit că directorul coordonator şi directori coordonatori-adjuncţi au fost salarizaţi fără temei legal în perioada 28 februarie - 19 iulie 2010, ca urmare a neadoptării unor măsuri care să vizeze intrarea în legalitate a raporturilor de muncă încheiate în baza unor contracte de management, potrivit prevederilor OUG nr. 105/6.10.2009, declarate neconstituţionale prin Decizia CC nr. 1.629 din 3 decembrie 2009, situaţie care s-a întâlnit în 108 cazuri din toată ţara.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO