Curtea de Conturi identifică nereguli în gestionarea financiară a Autorităţii Electorale Permanente

Curtea de Conturi a României a finalizat auditul financiar asupra situaţiilor financiare ale Autorităţii Electorale Permanente (AEP) pentru exerciţiul financiar 2023, relevând mai multe nereguli în gestionarea fondurilor publice.

Urmărește
153 afișări
Imaginea articolului Curtea de Conturi identifică nereguli în gestionarea financiară a Autorităţii Electorale Permanente

Curtea de Conturi identifică nereguli în gestionarea financiară a Autorităţii Electorale Permanente

Una din principalele constatări ale auditului este calculul eronat al indemnizaţiei preşedintelui AEP, rezultând în plăţi necuvenite de 118.830 lei. Eroarea a provenit din interpretarea greşită a legislaţiei privind salariul minim pe economie folosit ca bază de calcul.

De asemenea, s-a mai constatat acordarea incorectă a indemnizaţiei pentru titlul ştiinţific de doctor, ducând la plăţi în exces de 65.715 lei pentru 16 angajaţi.

Totodată, s-au mai descoperit înregistrări contabile eronate legate de o poprire judecătorească, supraevaluând cu 1.860.326,93 lei indicatorii bilanţieri "Cheltuieli în avans" şi "Datorii comerciale".

Nu în ultimul rând, a fost constatată omiterea înregistrării unor cheltuieli de 2.099.678,14 lei reprezentând subvenţii suspendate pentru o formaţiune politică.

Ca urmare a acestor constatări, Curtea de Conturi a emis o opinie de audit "modificată cu rezerve" pentru situaţiile financiare ale AEP din 2023.

AEP a luat măsuri de remediere în timpul auditului, inclusiv emiterea de ordine pentru corectarea salariilor şi încheierea de angajamente de plată pentru recuperarea sumelor acordate necuvenit.

Curtea de Conturi va monitoriza implementarea măsurilor corective şi recuperarea sumelor identificate ca fiind plătite nejustificat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici