Curtea UE a respins recursul suedezilor de la Scania: constructorul de camioane trebuie să plătească 880 de milioane de euro

Compania suedeză a fost condamnată pentru practici comerciale neloiale: producătorul a decis să nu colaboreze cu Bruxelles-ul.

Urmărește
25606 afișări
Imaginea articolului Curtea UE a respins recursul suedezilor de la Scania: constructorul de camioane trebuie să plătească 880 de milioane de euro

Curtea UE a respins recursul suedezilor de la Scania: constructorul de camioane trebui să plătească 880 de milioane de euro

Scania va trebui să plătească amenda de 880,5 milioane de euro pentru practicile sale de afaceri neloiale. Curtea UE respinge astfel recursul companiei suedeze, vinovată că a renunţat la acordul de recunoaştere a vinovăţiei cu Antitrust, de 12 stele, spre deosebire de ceilalţi producători de camioane cu care s-a ajuns la un acord.

În 2016, Bruxelles-ul a impus o amendă record de 2,9 miliarde EUR companiilor implicate în colaborarea cu privire la preţurile camioanelor şi eludarea reglementărilor UE privind emisiile. Man, Volvo/Renault, Daimler, Iveco şi Daf au decis să recunoască că au acţionat prin derogare de la reguli, colaborând cu autoritatea europeană de reglementare. Acest lucru a dus la o reducere cu 10% a amenzii pentru toţi aceştia pentru colaborarea cu executivul comunitar, plus reduceri de diferite sume precum premiile de clemenţă (în cazul Iveco a existat încă o reducere de 10%).

Iniţial, suedezii au colaborat

Scania a decis iniţial să colaboreze, apoi a renunţat la tranzacţia cu Bruxelles-ul, în urma discuţiilor cu serviciile comisarului Margrethe Vestager, deja şefă a competiţiei. Executivul UE a fost obligat, în septembrie 2017, să aplice o amendă de 880,5 milioane pentru practici concurenţiale neloiale şi ilegale conform standardelor europene.

Producătorul suedez a încercat să joace cartea neconştientizării în linia de producţie şi de asamblare. În special, angajaţii Scania din Germania nu cunoşteau că sunt implicaţi în continuarea practicilor care au avut loc la celelalte niveluri, cum ar fi cel de management. Curtea a respins această ipoteză.

Conştientizarea existenţei unui plan care vizează denaturarea pieţei „trebuie evaluată la nivelul companiilor implicate şi nu la nivelul angajaţilor acestora”. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici