Dacia Sandero a fost cea mai vândută maşină în iulie în Europa

Dacia Sandero a fost cea mai solicitată maşină din cele 28 de ţări ale Bătrânului Continent, înregistrând un total de 22.400 de unităţi, cu o creştere de 34%.

Urmărește
691 afișări
Imaginea articolului Dacia Sandero a fost cea mai vândută maşină în iulie în Europa

Dacia Sandero a fost cea mai vândută maşină în iulie în Europa

Cifra din iulie a modelului Sandero este cu peste 3.000 de unităţi mai mult decât a doua maşină cel mai bine vândută, care a fost Volkswagen T-Roc cu +5%.

Pe locul trei, cu 17.314 unităţi vândute, s-a situat Toyora Yaris Cross + 47%. De remarcat că dintre cele zece maşini care au obţinut cele mai bune performanţe înregistrate în luna iulie, cinci au fost modele cu roţi înalte şi cinci au fost sedanuri, precum liderul Sandero.

Luna iulie a marcat o situaţie nouă. BMW a depăşit Tesla la vânzările de maşini electrice în Europa.

Grupul BMW a depăşit în iulie marca texană pentru numărul de vehicule electrice vândute într-un context de cerere care continuă să scadă constant: s-au vândut 139.300 de vehicule electrice, cu 6% mai puţin decât în ​​2023.

Cota de piaţă a bateriei maşinilor electrice, potrivit datelor datele de la Jato Dinamics, au scăzut de la 14,3% în iulie 2023 la 13,5% luna trecută.

Lipsa de certitudine cu privire la stimulente reprezintă principalul obstacol pentru cei care au decis deja să treacă la mobilitatea alimentată de baterii. 

BMW, pe de altă parte, şi-a asigurat primul loc pentru mărcile de vehicule electrice luna trecută, cu o creştere de 35% faţă de anul trecut.

O performanţă foarte importantă faţă de Tesla, care a înregistrat o scădere de 16%.

Modelul Y nu mai este cel mai bine vândut vehicul din Europa şi se află pe locul 24 în clasamentul general al vânzărilor pentru luna iulie.

BMW-urile electrice iX1, i4 şi i5 au obţinut însă rezultate bune în iulie, în timp ce noul iX2 a înregistrat peste 1.300 de unităţi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici