- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.01.2018, 17:13)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Daea, la Statistică: Fără un limbaj al specialistului nu putem zbura în direcţia politicilor publice
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a explicat vineri, la o conferinţă organizată de Institutul Naţional de Statistică, necesitatea ca datele să fie centralizate cu acurateţe şi cu o interpretare unitară, pentru că „fără un limbaj al specialistului nu putem zbura în direcţia politicilor publice”.
Urmărește
791 afișări
Daea, la Statistică: Fără un limbaj al specialistului nu putem zbura în direcţia politicilor publice
„Aici sunt şi oile-mamă, şi mioarele, dincolo sunt şi vacile de lapte, şi junincile, care intră în efectivul de bază. Şi din acest punct de vedere lucrurile trebuie să fie foarte clare, pentru că altminteri, dacă n-avem o acurateţe a datelor şi o interpretare unitară, într-un limbaj al specialistului, nu putem să zburăm în direcţia politicilor publice şi să creem culoare pentru viitor de creşterea acestui sector formidabil”, a spus Petre Daea. El a participat la o conferinţă de presă privind perspectivele de dezvoltare ale agriculturii româneşti prin prisma rezultatelor Anchetei Structurale în Agricultură 2016, organizată de Institutul Naţional de Statistică (INS).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Noul comisar pentru mediu al UE: „Am vorbit prea puţin despre apă". Seceta şi pierderile de pe conducte afectează industrii întregi
-
Vinul roşu se confruntă cu un declin „existenţial”. Specialist francez, despre vin: "Dacă bunicul bea 300 de litri de vin roşu pe an, tatăl bea 180 de litri, iar fiul, 30 de litri”
-
Polonia exclude Ungaria de pe lista de invitaţi la evenimentul de preluare a preşedinţiei rotative a UE
Referindu-se la suprafeţele agricole evidenţiate în Ancheta Structurală, care arată o scădere faţă de perioadele anterioare, Petre Daea a arătat că „trebuie să vedem ce s-a întâmplat, să nu se înţeleagă că au venit vârcolacii şi ne-au mâncat vreo două milioane şi ceva de hectare de pe-aici şi acum nu le mai avem”. De asemenea, „nu poţi să iei o suprafaţă din vârful dealului X şi s-o pui laolaltă cu o suprafaţă de pe dealul Y”.
Datele centralizate de INS în Ancheta Structurală prezentată vineri arată că în anul 2016 numărul exploataţiilor agricole a fost de 3,42 milioane, mai mic cu 5,7% faţă de cel înregistrat la Ancheta Structurală în Agricultură 2013, şi respectiv cu 11,3% faţă de Recensământul General Agricol 2010.
„Numărul exploataţiilor agricole fără personalitate juridică a fost de 3,39 milioane, cu 5,7% mai mic decât în anul 2013. Numărul exploataţiilor agricole cu personalitate juridică a fost de 26.000, cu 6,4% mai mic decât în anul 2013”, a declarat Tudorel Andrei, preşedintele INS.
Oficialul a menţionat că suprafaţa agricolă utilizată a exploataţiilor agricole a fost mai mică cu 4,2% faţă de cea înregistrată la Ancheta Structurală în Agricultură 2013, şi respectiv cu 6% faţă de Recensământul General Agricol 2010. De asemenea, suprafaţa agricolă utilizată care a revenit în medie, în anul 2016, pe o exploataţie agricolă a fost de 3,65 ha, comparativ cu 3,60 ha în anul 2013”.
Pe clase de mărime, în anul 2016, structura exploataţiilor agricole a fost diferită din punct de vedere al numărului acestora, comparativ cu structura din punct de vedere a suprafeţei agricole utilizate.
Astfel, potrivit INS:
- exploataţiile agricole sub 1 ha, deşi au reprezentat 53% din numărul total, au utilizat numai 5,1% din suprafaţa agricolă utilizată;
- exploataţiile agricole cu dimensiuni între 1 şi 5 ha au avut ponderi mai apropiate atât ca număr, cât şi ca suprafaţă - 38,6% din numărul total şi 23,6% din suprafaţa agricolă utilizată;
- exploataţiile agricole de dimensiuni mari, peste 50 ha, au avut o pondere foarte mică (0,5%) în ceea ce priveşte numărul acestora, dar au deţinut 51,1% din suprafaţa agricolă utilizată.
Datele INS mai arată că peste 61% din suprafaţa agricolă utilizată se află în proprietatea celor care o utilizează. „În anul 2016, din punct de vedere al modului de deţinere a suprafeţei agricole utilizate, suprafeţele în proprietate, incluzând şi terenul comun (61,4%) şi cele luate în arendă (28,7%), au înregistrat cele mai importante ponderi, fără schimbări semnificative faţă de anul 2013. În anul 2016, suprafaţa agricolă utilizată aflată în proprietatea exploataţiilor agricole fără personalitate juridică a reprezentat 42,5% din întreaga suprafaţă agricolă utilizată, în timp ce la exploataţiile agricole cu personalitate juridică aceasta a reprezentat 18,9%”, relevă Ancheta Structurală în Agricultură 2016.
Citeşte şi: Loteria Bonurilor Fiscale va continua şi în 2018, prima extragere va fi duminică, 21 ianuarie
Citeşte şi: Ministrul Finanţelor şi preşedintele ANAF, chemaţi să dea explicaţii despre Formularul 600 la Senat
Citeşte şi: Câţi bani plăteşte Apple pentru a repatria 250 miliarde dolari, în urma recentelor schimbări în sistemul de impozitare american / Contribuţia uriaşă la economia SUA
Citeşte şi: Consiliul Concurenţei a amendat companii şi asociaţii de pe piaţa serviciilor de pază cu 5 milioane euro
Citește pe alephnews.ro: Zeul Gratuităților vine din Japonia și are o avere de aproape 4 milioane de dolari. Cum folosește cupoanele și ofertele zilnic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Ilona Brezoianu i-a dat replica lui Dan Negru după ce a criticat audiențele Revelionului de la Antena 1: „Monștri sacri”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe