- Home
- Economic
- BUCURESTI, (16.10.2019, 13:27)
- Teona Tomoiaga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dan Bucşa, economist-şef la UniCredit Bank Londra, susţine că SUA vor intra în recesiune la mijlocul anului viitor
SUA vor intra în recesiune la mijlocul anului viitor, poate mai devreme sau mai târziu, întrucât economia Statelor este rezilientă, a declarat, miercuri, Dan Bucşa, economistul-şef pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul UniCredit Bank Londra, la o conferinţă de profil.
Urmărește
1966 afișări
Dan Bucşa, de la UniCredit Bank Londra, susţine că SUA vor intra în recesiune la mijlocul anului viitor
“Probabiliitatea unei recesiuni în Statele Unite ale Americii, în următoarele 12 luni, este de peste 50%. Această posibilitatea ar putea să mai crească, peste trei ani este de 98%. În scenariul nostru, recesiunea în SUA va fi la mijlocul anului viitor. Recesiunea în SUA s-ar putea întâmpla şi mai târziu, întrucât economia SUA este una rezilientă, ori mai devreme deoarece o corecţie declanşată de piaţa bursieră se poate întâmpla oricând”, a explicat specialistul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Potrivit economistului, în ceea ce priveşte comerţul global, războiaele tarifare nu ve vor termina înainte de alegerile prezidenţiale din SUA. “Guvernul chinez crede acelaşi lucru, sunt prea multe opinii divergente. Marea problemă între SUA şi China este că nu se înţeleg asupra a ceea ce au de negoicat. O altă problemă a razboiaelor comerciale, este că ele afectează pe toată lumea. Scenariul include tarife de 25% pe toate exporturile chinezeşti, iar impactul calculat de OECD, pentru SUA, este de minus un punct procentual, pentru China impactul este de minust 1,4 puncte procentuale, iar la nivel global – minust 8 puncte procentuale. Impactul semnificativ se va cunoaşte asupra comerţului global, mai mult de 1,5 puncte procentuale”, a comentat Bucşa.
Totodată, economistul a apreciat că, prognoza în ceea ce priveşte Rezerva Federală a SUA prevede încă o tăiere a dobânzii în acest an, urmată de alte două în 2021.
“În SUA, pe piaţa muncii, şomajul este redus, iar impactul la nivelul salariilor este foarte redus. De asemenea, este foarte greu de crezut că angajarea va creşte în State. Totuşi, recesiunea din SUA nu este una adâncă, ci mai degrabă o perioadă în care lucrurile se reaşează în economia Statelor”, a apreciat oficialul Unicredit Bank Londra.
Analistul avertizează că impactul asupra regiunii noastre este puternic: ”Inflaţia nu îşi revine în Europa şi nu ne aşteptăm ca în 2021 să îşi revină. Nu există nici presiuni, şocuri de ofertă externe în acest sens. De asemenea, este o situaţie nefericită pentru oferta de petrol globală. De exemplu, în Nigeria, producţia nu şi-a revenit în ultimii cinci ani, iar Iranul nu produce la capacitatea sa. Aşadar, nu există cerere suficient de puternică în acest sector. Dacă vor fi tarife suplimentare, euro se va deprecia în plus faţă de dolar. În prognoza noastră, ne aşteptăm ca dobânzile la depozite în zona euro să ducă la 0 în 2025. Pentru dobânzile de 10 ani în zona euro, se prevâd bunduri pozitive în 2021”.
În ceea ce priveşte România, specialistul spune că ţara noastră este beneficiară în irma schimbării structurii importurilor britanice către bunuri mai ieftine, exemplând, în acest sens, creşterea vânzărilor Dacia.
Totodată, Dan Bucşa precizează că dobânzile în lei sunt prea mici în comparaţie cu riscurile inflaţioniste, iar Banca Naţională a României (BNR), ca reacţie la acest fapt, defavorizează exportatorii prin aprecierea reală a leului.
“Dacă preţurile gazelor şi electricităţii vor fi liberalizate, BNR ar putea rata ţinta de inflaţie în 2020-2021”, a mai spus economistul.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Citește și: Proiectul de lege pentru impozitarea bacşişului, iniţiat de Eugen Teodorovici, a fost adoptat de Senat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46