- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (27.05.2015, 15:34)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dănescu, ARB: Românii care pot accesa fonduri europene mai mult şi mai bine au un sentiment de blazare
Persoanele care pot atrage fonduri europene pentru proiectele care necesită finanţare sunt de cele mai multe ori blazate şi pesimiste cu privire la rata succesului de accesare, având impresia că procesul este complicat şi costisitor, a afirmat miercuri preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Florin Dănescu.
Urmărește
221 afișări
Florin Dănescu (Imagine: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)
"Românii care ar putea accesa mai bine şi mai mult fonduri europene au şi un sentiment de blazare, că nu are rost ori că este foarte complicat. Ceea ce ni se transmite ca mesaj, formatorii de opinie, că este un proiect cu rată foarte mică de succes, este foarte costisitor, şansa de a reuşi este numai pentru alţii şi, de asemenea, s-ar putea să ai şi alte necazuri", a afirmat Dănescu la o conferinţă pe tema fondurilor europene.
El a arătat că, în plus, băncile care au fost mai active pe cofinanţarea proiectelor care beneficiază de fonduri europene au avut o "experienţă nefastă", înregistrând o percepţie negativă a publicului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
"Au fost câteva blocaje în derularea creditelor lipite de fondurile europene şi, de fiecare dată când ceva n-a funcţionat, percepţia publică a fost că băncile nu doresc să sprijine fondurile europene, că au pus piedici şi de aceea trebuie să fim actualmente foarte atenţi la percepţie", mai spune Dănescu.
Executivul asociaţiei bancherilor a precizat că băncile nu doresc să adâncească această percepţie, însă că le este dificil să aleagă între a sprijini "un demers economic pozitiv care creşte economia" şi a se uita la riscul care derivă din sprijinul respectiv, întrucât percepţiile sunt uneori "incorecte".
Citeşte şi:
România poate cheltui până în 2017 fonduri UE de 3,11 miliarde de euro rămase neutilizate în 2014
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe