Datoria publică a Franţei a crescut la 3,23 trilioane de euro, 112% din PIB

Datoria publică a Franţei a ajuns la 3,23 trilioane de euro, adică 112% din PIB, în al doilea trimestru din 2024. Premierul Michel Barnier urmează să prezinte un plan pentru gestionarea deficitului.

Urmărește
68 afișări
Imaginea articolului Datoria publică a Franţei a crescut la 3,23 trilioane de euro, 112% din PIB

Datoria publică a Franţei a crescut la 3,23 trilioane de euro, 112% din PIB

Datoria publică a Franţei a atins aproape 3,23 trilioane de euro, adică 112% din produsul intern brut în perioada aprilie-iunie 2024, conform datelor publicate vineri de agenţia de statistică INSEE, scrie AFP.

Între timp, noul guvern al premierului Michel Barnier se pregăteşte să facă faţă provocărilor bugetare.

În al doilea trimestru, împrumuturi noi în valoare de 68,9 miliarde de euro au contribuit la creşterea datoriei.

Guvernul minoritar al lui Barnier, format dintr-o coaliţie de centru şi conservatoare, se confruntă cu o situaţie dificilă în Adunarea Naţională, unde poate fi înlăturat oricând printr-un vot de neîncredere, dacă alianţele de stânga şi extrema dreaptă îşi unesc forţele.

Există, de altfel, o doză scepticism tot mai mare în rândul pieţelor financiare cu privire la capacitatea Parisului de a-şi controla datoria şi deficitul anual. Agenţia S&P a retrogradat recent ratingul de credit al Franţei, iar randamentul obligaţiunilor guvernamentale pe 10 ani a depăşit pentru prima dată din 2006 echivalentul spaniol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici