- Home
- Economic
- LONDRA, (09.03.2014, 23:36)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Datoriile cumulate ale statelor şi companiilor la nivel mondial au crescut cu peste 40% din 2007, la 100.000 miliarde de dolari
Datoriile cumulate ale statelor şi companiilor la nivel mondial au crescut cu peste 40%, la 100.000 de miliarde de dolari, de la apariţia primelor semne de criză financiară, în 2007, potrivit datelor Băncii pentru Reglemente Internaţionale (BRI), transmite Bloomberg.
Urmărește
158 afișări
Datoriile cumulate ale statelor şi companiilor la nivel mondial au crescut cu peste 40% din 2007, la 100.000 miliarde de dolari (Imagine: Shutterstock)
Guvernele s-au îndatorat pentru a scoate ţările din recesiune, în timp ce companiile au profitat de nivelul scăzut record al dobânzilor pentru a atrage finanţare ieftină, se arată într-un raport trimestrial al instituţiei financiare internaţionale.
Nivelul datoriilor a urcat cu 30.000 de miliarde de dolari, de la 70.000 de miliarde de dolari, în intervalul cuprins între jumătatea anului 2007 şi jumătatea lui 2013.
În schimb, valoarea cumulată a acţiunilor a scăzut la nivel mondial cu 3.860 miliarde de dolari, la 53.800 de miliarde de dolari, în aceeaşi perioadă, conform datelor Bloomberg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Creşterea de 30.000 de miliarde de dolari a datoriilor la nivel mondial este de circa două ori mai mare decât PIB-ul Statelor Unite.
Îndatorarea a crescut odată cu reducerea dobânzilor de către băncile centrale, pentru stimularea creşterii economie, după prăbuşirea pieţei creditelor subprime în SUA şi falimentul Lehman Brothers care au declanşat cea mai gravă criză financiară după Marea Depresiune.
Randamentul tuturor tipurilor de obligaţiuni, ale guvernelor, corporaţiilor şi cele garantate prin ipoteci, a fost de circa 2% în intervalul analizat, faţă de peste 4,8% în 2007, potrivit Bank of America Merrill Lynch Global Broad Market Index.
"Având în vedere creşterea semnificativă a cheltuielilor guvernamentale în ultimii ani, guvernele, categorie în care sunt incluse autorităţile centrale şi locale, au fost cei mai mari emitenţi", afirmă analistul Branimir Gruic şi economistul Andreas Schrimpf, în raportul BRI.
Valoarea obligaţiunilor guvernamentale ale SUA aflate în circulaţie a crescut la 12.000 de miliarde de dolari, de la 4.500 de miliarde de dolari la sfârşitul lui 2007, conform datelor Trezoreriei americane.
Vânzările de obligaţiuni corporatiste la nivel mondial au urcat la rândul lor în aceeaşi perioadă, cu emisiuni de peste 21.000 de miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.
Îngrijorate că datoriile mari vor determina investitorii internaţionali să le ocolească, multe state au recurs la măsuri de austeritate, de reducere a cheltuielilor şi majorare a taxelor, în încercarea de a pune în ordine finanţele publice.
FMI a anunţat la sfârşitul anului trecut că deficitul primar cumulat al ţărilor din G7 a atins în 2010 un nivel mediu de 5,1%, care ar urma să scădă la 1,2% în acest an.
Obligaţiunile, de la cele mai riscante şi până la cele mai sigure, au adus investitorilor randamente ale plasamentelor de peste 31%, din 2007, potrivit datelor Bank of America Merrill Lynch Index.
Astfel, la nivel global, titlurile de trezorerie şi ale altor agenţii guvernamentale au generat câştiguri de 27% pentru investitori, în timp ce obligaţiunile corporatiste au adus câştiguri de peste 40%.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Firme cu afaceri de 2,6 miliarde euro şi datorii de 1,3 miliarde euro au intrat în insolvenţă anul trecut
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe