- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce a fost nevoie de desfiinţarea Direcţiei de combatere a fraudelor
Desfiinţarea Direcţiei de combatere a fraudelor din ANAF, după ce preşedintele a promulgat legea privind unele măsuri referitoare la inspectorii antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, repară o situaţie care a apărut în urmă cu şase ani.
De ce a fost nevoie de desfiinţarea Direcţiei de combatere a fraudelor
Legea va permite transferul celor 292 de inspectori fiscali care erau angajaţii ANAF dar care erau detaşaţi, din februarie 2014, la parchete.
Inspectorii fiscali furnizau procurorilor, la cerere, constatări tehnico-ştiinţifice ca mijloace de probă, efectuau investigaţii financiare în vederea indisponibilizării de bunuri, precum şi alte verificări în materie fiscală.
Soluţia detaşării indisponibiliza două categorii de posturi: atât posturile de inspectori antifraudă din cadrul Direcţiei de Combatere a Fraudelor, structură unde erau numiţi, cât şi posturile de specialişti din cadrul parchetelor, pe care aceştia sunt detaşaţi, situaţie care a condus, conform expunerii de motive a proiectului de lege, la deficienţe de natură tehnică şi managerială atăt la nivelul Direcţiei de combatere a fraudelor cât şi al parchetelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Oficial! Dan Şucu este noul acţionar majoritar al clubului Genoa din serie A
-
Klaus Iohannis: Următoarele alegeri vor avea mai multă transparenţă, lecţiile au fost învăţate
-
Iohannis: România a avut o problemă enormă şi a făcut faţă
Direcţia de combatere a fraudelor funcţiona, conform unei ordonanţe de urgenţă din 2013, doar în vederea detaşării inspectorilor antifraudă la parchete, şi, în condiţiile în care se optează pentru trecerea inspectorilor antifraudă pe posturi de specialişti la parchete, nu se mai justifică menţinerea structurii.
Posturile din cadrul direcţiei de combatere a fraudelor astfel desfiinţată vor rămâne la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, respectiv în cadrul Direcţiei generale antifraudă fiscală, urmând ca această structură să le utilizeze, în funcţie de nevoile proprii, în domeniul fiscal şi vamal.
Persoanele care ocupau funcţia de inspector antifraudă în direcţia desfiinţată vor fi preluate de parchete pe posturi de specialist.
Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede transferarea inspectorilor din cadrul Direcţiei Antifraudă către parchete, pe post de specialişti şi reorganizarea Direcţiei de combatere a fraudelor. Inspectorii antifraudă vor efectua constatări tehnico-ştiinţifice la cererea procurorului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO