- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.02.2020, 09:43)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce a îmbolnăvit coronavirusul petrolul? Cele mai mari companii din lume discută despre reduceri de producţie
Reprezentanţii OPEC (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol) şi aliaţii organizaţiei se vor întâlni în această săptămână, din cauza solicitărilor pentru susţinerea preţurilor petrolului, în condiţiile în care referinţa Brent a scăzut cu 20% de la maximul din septembrie 2018, în urma epidemiei de coronavirus, anunţă BBC.
Urmărește
1934 afișări
Sursa: Profimedia Images
Preţurile petrolului au scăzut la nivel mondial pentru că vacanţa de Anul Nou Lunar a fost prelungită într-o mare parte din China şi au fost introduse restricţii de călătorie care au închis fabrici, birouri şi magazine.
În aceste condiţii, cel mai mare importator de petrol din lume, care consumă de obicei aproximativ 14 milioane de barili pe zi, are nevoie de mult mai puţin ţiţei pentru a alimenta utilaje, vehicule şi pentru electricitate.
Epidemia are un impact deosebit de mare asupra cererii de carburant pentru avioane, deoarece companiile aeriene din întreaga lume îşi suspendă zborurile către China, iar restricţiile de călătorie din ţară înseamnă mult mai puţine zboruri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
Bloomberg a raportat în această săptămână că în China consumul zilnic a scăzut cu 20%, echivalentul nevoilor de petrol ale Marii Britanii şi Italiei combinate.
Ca răspuns, cel mai mare companie de rafinare de petrol din Asia, Sinopec, deţinută de guvernul chinez, şi-a redus cantitatea de petrol pe care o prelucrează cu aproximativ 600.000 de barili pe zi, sau cu 12%, cea mai mare scădere în mai mult de un deceniu.
Amploarea reducerii a îngrijorat industria energetică, potrivit companiei de analiză Phil Flynn din Chicago: „Nu am văzut un eveniment de prăbuşire a cererii de această amploare care să se mişte aşa de rapid”.
Scăderea accentuată a cererii de petrol este un simptom clar al reducerii activităţii în China şi un semn că economia ţării, aflată deja la un nivel scăzut de trei decenii, va încetini în continuare.
Analiştii apreciază că epidemia ar putea aduce creşterea economică anuală a ţării sub 5% în primele trei luni ale anului.
China este a doua cea mai mare economie din lume şi un motor-cheie al expansiunii economice globale, deoarece ţările dezvoltate se luptă pentru a stimula creşterea. Orice impact negativ în China este aproape sigur că se va propaga în întreaga lume.
Săptămâna aceasta, directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a declarat că epidemia va încetini, probabil, creşterea economică mondială, cel puţin pe termen scurt, dar a avertizat că este încă prea devreme pentru prognoze elaborate.
Cei mai mari producători de petrol din lume discută despre reduceri de producţie, pentru a stimula scăderea preţurilor.
Luni, Iranul a cerut măsuri pentru a sprijini preţurile petrolului, iar OPEC +, care include şi Rusia, va discuta despre reduceri de producţie cuprinse între 500.000 şi 1 milion de baril pe zi, în cadrul unei întâlniri care se preconizează că va avea loc săptămâna aceasta.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cu cât e plătit statul degeaba? Shoji Morimoto, cunoscut drept „omul care nu face nimic”, a transformat un concept inedit într-o carieră profitabilă
Citește pe www.zf.ro: Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în Austria şi Germania
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește și: Efectele coronavirusului: companiile le spun lucrătorilor să stea acasă. Pieţele se resimt, petrolul scade
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cauza medicală a morții lui Liam Payne a fost confirmată într-o anchetă în Marea Britanie. Ce i-a cauzat decesul artistului
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Despărțire la început de 2025?! Vedeta de la Neatza cu Răzvani și Dani ar fi pus capăt relației
CANCAN.RO
Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România, în 2025. Aceasta este lista completă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe