De ce dobânzile noastre sunt mai "nesimţite" ca ale lor? Cât costă un credit în alte ţări europene

În plin scandal între bănci şi clienţi pe seama calculării dobânzilor, mai precis a stabilirii marjei fixe, la care se adaugă apoi componenta variabilă, EURIBOR, aflată acum la un minim istoric, se naşte firesc întrebarea: alţii cum pot lua credite atât de ieftine, pentru că băncile şi-au stabilit marje de profit mai mici?

Urmărește
54 afișări
Imaginea articolului De ce dobânzile noastre sunt mai "nesimţite" ca ale lor? Cât costă un credit în alte ţări europene

De ce dobânzile noastre sunt mai "nesimţite" ca ale lor? Cât costă un credit în alte ţări europene (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Orice banca respectabilă din Germania, Franţa sau Spania nu practică în acest moment o dobandă mai mare de 3% pentru un credit cu ipotecă, ceea ce înseamnă că marja sa de câştig este undeva în jurul valorii de 2%.

Iar dacă nu ne uităm către sfere atât de înalte şi revenim în regiune, observăm că nici bulgarii nu stau mai bine decât noi la dobânzi. Un exemplu pozitiv este, în schimb, Ungaria, unde dobânzile la un credit cu ipotecă pot fi şi cu 3% mai ieftine faţă de România.

Citeşte mai multe despre costurile creditelor în alte ţări europene pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici